Dobbelt guld og sølv til de unge dressurryttere (video)

03-07-2021 15:08

To guldmedaljer og to sølvmedaljer, det er hvad dressurrytterne netop har redet hjem ved Nordic Baltic Championships i Finland. Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl blev Nordisk Mester for juniorerne, mens Cecilie Hedegaard red guldet hjem hos ungrytterne

Der er ren medaljeregn over de danske ryttere der i disse dage befinder sig i finske Ypäjä for at ride Nordic Baltic Championships. I går sørgede de danske ponyryttere for at ride guld, sølv og bronzemedaljer hjem, som man kan læse mere om HER og i dag lykkedes det de lidt ældre piger at ride endnu flere medaljer hjem. 

Hos juniorrytterne har Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl haft en særdeles succesfuld uge, da hun i fredags sammen med sine holdkammerater, kunne hænge guldmedaljen om halsen og kalde sig for Nordisk Mester for hold. I dagens kür lykkedes det Elisabeth og Don Furioso e. San Amour/Jazz at ride en forrygende kür som af dommerne blev belønnet med hele 76,96% og derved også titlen som Nordisk Mester individuelt. 

– Det har været en ret fantastisk uge og det er bare gået over alt forventning, fortæller Elisabeth og fortsætter: – Han har bare været super sød at have med, så jeg er bare så glad og nu ser jeg frem mod DM i slutningen af august. 

Johanne Kofod Jensen på Frida Gold 5 e. Fidertanz/De Niro har i lighed med Elisabeth også været særdeles godt ridende og placerede sig som nummer to og et i onsdagen og fredagens klasser. I dag red ekvipagen en fejlfri kür der blev bedømt til 74,66%, som overbevisende sikrede dem sølvmedaljen

Placeret som nummer fem blev det Thilde Rude Hare på Zidan-DN e. Sezuan/Blue Hors Future Cup (opdr. Jørn Damm & Jens Aage Nielsen) som opnåede 70,27%.

Se resultatet af klassen HER.

I onsdagens første del af holdkonkurrencen blev Cecilie Hedegaard og DV-hoppen Silhuet e. Blue Hors Don Olymbrio/Gribaldi (opdr. Niels Linnet & Joan Mathiesen) individuelt placeret som nummer tre og i fredagens anden blev de nummer to. I dagens kür avancerede Cecilie og Silhuet endnu engang da de med 74,37% opnåede klassens højeste procent og derved sikrede sig guldmedaljen og titlen som Nordisk Mester individuelt. 

Det lykkedes også Ida Kirstine Bjørn på Søgaard Ballerina e. Bøgegårdens Boney M/Bøgegårdens Laurino (opdr. Karin & Jørn Walsted Jørgensen) at ride sig til en individuel medalje, da de i dag opnåede 73,11%, hvilket var nok til at kunne få sølvmedaljen hængt om halsen. 

Se resultatet af klassen HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen