Distancerytter slog sin hest med vandflaske

18-03-2019 10:03

Distancerytteren Ali Mohammed Ali Al Hosani slog sin hest gentagne gange i hovedet med en fyldt vandflaske under Sheik Mohammed Cup i Dubai. Nu suspenderer FEI ham i seks måneder

Copyright Ridehesten.com
Distancerytter Ali Mohammed Ali Al Hosani er suspenderet af FEI efter at have slået sin hest i hovedet med en vandflaske under et løb

Under distanceløbet Sheik Mohammed Cup i Dubai slog distancerytter Ali Mohammed Ali Al Hosani, De Forenede Arabiske Emirater, sin hest gentagne gange i hovedet med en fyldt vandflaske.

Den ubehagelige scene blev fanget på kamera af en britisk journalist, som opholdte sig på stedet, og efterfølgende sendte klippet samt en skriftlig protest til Fédération Equestre Internationale (FEI.) Det skriver The Chronicle Of The Horse.

Se videoklippet HER

Konsekvensen af Ali Mohammed Ali Al Hosanis handling er nu, at at han suspenderes fra sporten i seks måneder.

Personligt siger Mohammed Ali Al Hosani, at der er tale om en misforståelse. Han fortæller til FEI, at det ikke var hans hensigt at slå hesten, men derimod at hælde vand over den for at køle den af.

–Jeg gjorde det to gange, fordi jeg følte, at der stadig var vand i flasken, så jeg hældte igen. Det er rigtigt, at jeg hældte vandet kraftigt på grund af hastigheden, og jeg forsøgte at hælde så meget vand som muligt, men jeg havde aldrig til hensigt at slå hesten, udtaler Ali Mohammed Ali Al Hosani skriftligt i et brev til FEI.

Det er FEIs vurdering, at Ali Mohammed Ali Al Hosanis handlinger overtræder artikel 810.2, hvori der står, at sporer, piske eller andet, der anvendes som en sådan, ikke er tilladt.

FEI konkluderer videre, at Ali Mohammed Ali Al Hosani handlinger sandsynligvis har forårsaget hesten smerte eller unødvendigt ubehag samt, at han sandsynligvis handlede på grund af frustration eller vrede, da hans hest tabte fart.

Fra den syvende marts 2019 vil Ali Mohammed Ali Al Hosani være suspenderet fra sporten. Derudover er diskvalificeret fra stævnet og sidst, men ikke mindst er han pålagt en bøde på 3000 schweiziske franc. Det svarer til 19.656 danske kroner.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev