Diagnosticering og behandling af nakkesmerter hos heste

30-10-2021 06:27

Trine Askjær-Jørgensen

Du kan sandsynligvis forholde dig til elendigheden ved at arbejde med hovedpine – den der kedelige, nagende smerte, der bare ikke vil gå væk. For heste er det formentlig ikke mere behageligt, men hvordan diagnosticerer og behandler man egentlig nakkesmerter hos heste? Og kan man selv tjekke sin hests nakke?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

Heste kan ikke nå op at massere deres tindinger eller lægge sig i et mørkt og stille rum, når deres nakke eller hoved gør ondt. Så de kaster med hovedet, kæmper imod biddet, er hovedsky, når du nærmer dig med trensen – hvad end de kan gøre for at komme væk fra ubehaget.

Er det nakken, den er gal med?

At diagnosticere nakkesmerter og finde årsagen til dem er bestemt ikke nogen nem opgave, fordi smerterne faktisk meget sjældent kommer direkte fra nakken. De kan selvfølgelig godt være forårsaget og finde sted primært i nakken, men det er ret usædvanligt, forklarer Sue Dyson, der er professor, dyrlæge, mangeårig forsker og tidligere chef for klinisk ortopædi ved Animal Health Trust Centre for Equine Studies i England...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i Ridehesten november 2021 s. 44-50, som er på gaden på mandag den 1. november. Find den hos din lokale rideudstyrforhandler, køb den på nettet eller læs den online.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen