Det har været et sjovt år

21-04-2018 14:44

Britt Carlsen

Formand Ulf Helgstrand indledte det egentlige DRF repræsentantskabsmøde med bestyrelsens beretning. Han indledte med at mindes sidste år jubilæumsfest i forbundet. Og han takkede de mange som bakkede op omkring de forskellige aktiviteter

Copyright Ridehesten.com
Formand Ulf Helgstrand.

Et nyt forslag om støttestuktur i DIF, hvor man tidligere blev honoreret på støtte til noget som er afviklet, så har man nu besluttet at lave nogle strategiske sport, som nu honoreres. Det er rekruttering og fastholdelse. Det andet om adgang til naturen samt elitesport der ligger i samarbejde med TeamDanmark. For at sikre vi kan komme i mål, skal vi have fokus på sund økonomi og medlemsfastholdelse. Vi skal understøtte klubber og ryttere i at være en af Dansk Idræts største sportsorganisationer, hvor vi nu ligger på 7. pladsen. Det gør vi i et servicecenter, der skal give rådgivning og svare på spørgsmål, indledte Ulf Helgstand, og han kom ind på forskellige emner:

Kontingentstrukturen, som blev vedtaget sidste år, får stor betydning for vores økonomi, da vores indtægter i forbundet er blevet mere variable end tidligere.

Vi har også måttet erkende at DRF Event ikke var som det skulle være. Vi reparerede, og troede på det, måske i for vid udstrækning. Nu er det nedlagt, og erstattet af Equipe. Mere end 250 stævnearrangører bruger nu Equipe.

Kravene til rytterlicens var en stor bremseklods, fordi det var svært at finde kurser, man kunne tage. Så selvom ryttermærkerne nu ikke er et krav til at opnå licens, så ryttermærkerne fortsat vigtige i forhold til uddannelsen af rytterne, og de skal fortsat tilbydes rundt om i klubberne, og gerne i en tidlig fase af ens ryttermæssige uddannelse.

Næsebåndsreglen
Næsebåndsreglen fik vi også diskuteret. Som man kan se af udstyrsundersøgelsen har man fundet en sammenhæng mellem næsebåndets stramhed og mundsår. Det kunne vi ikke acceptere. Vi skal introducere reglen på en måde, så alle kan leve med det. Vi har en god dialog med DRIF, og i prøveperioden vil vi registrere alle mundsår indtil evalueringen i efteråret. Det vil vores TD’er som får uddannelse i at foretage de undersøgelser.

Næsebånd er formodentlig ikke den eneste grund til, at hesten får mundsår, og så skal vi evaluere de informationer vi får sammen med bl.a. DRIF. Det vigtige er, at der ikke bliver sanktioneret i denne indkørselsfase, og undersøgelserne skal ske i dialog og i en god og konstruktiv tone mellem TD’er og ryttere.

En historisk triumf ved EM
Ved EM i Göteborg var dressur og paradressurrytterne succesfulde med sølv til dressurlandsholdet samt to bronzemedaljer til Cathrine Dufour, og paradressurrytterne vandt EM sølv, Stina Tange vandt guld og bronze, Sussanne Jensby Sunesen vandt sølv og Tobias Thorning Jørgensen vandt bronze.

Jeres EM-præstation tegner godt for WEG i Tryon til september. Det er dog ikke kun på seniorniveau vi fejrer store præstationer, også de unge ryttere og ponyrytterne henter medaljer, bemærkede formanden fra talerstolen, og han brugte samtidig lejligheden til at fortælle, at springsporten skal udvikles på samme vis som dressursporten med Bo K. Møller som elitechef for springsporten.

Copyright Ridehesten.com
Der var hæder til flere ildsjæle fra forbundets side, og hæder til EM-sølvholdet i dressur, som blev repræsenteret af Agnete Kirk Thinggard, Anna Kasprzak og holdleder Kimi Nielsen.

Internationale stævner på dansk grund
FEI World Cup i Boxen, afviklet i et samarbejde med Equitour og Dansk Varmblod, blev en stor succes, og stævnet blev rost til skyerne også af FEI.
Og der arbejdes nu på at få en World Cup afdeling i springning til Herning, og åbner der sig en mulighed for det, er vi gerne med.

Husk det hedder ”VI” på alle niveauer, hvis vi bliver ved med at sige DE og DEM så er der en mur, behøver ikke være enige, men vi skal være enige om, vi vil det bedste for vores dejlige sport, sluttede Ulf Helgstrand sin beretning.

Der kom flere spørgsmål til bestyrelsen fra salen, og en bemærkning udløste klapsalver, da en klubrepræsentant beklagede at D-licensen koster 250 kr. og det ikke var vedtaget af forsamlingen. 

Copyright Ridehesten.com
Forbundets nye generalsekretær Jacob Gulmann måtte svare på mange spørgsmål fra salen i forbindelse med bestyrelsens beretning.

Læs mere om debatten, hæder med meget mere fra mødet i magasinet Ridehestens majnummer.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner