– Det er her man gerne vil være

27-08-2023 19:01

Annika Knudsen Lorentsen

Siden Kasper H. Hansen red EM for ungrytter, har han arbejdet på at kunne repræsentere Danmark ved et mesterskab igen, og det lykkes når han i næste uge rider på banen ved EM i Milano

Copyright Ridehesten.com
Kasper H. Hansen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Det dansk landshold er på vej til Milano, hvor de i den kommende uge skal ride EM for senior. Tirsdag er der opvarmning på programmet, mens konkurrencen begynder fra onsdag. På stævnepladsen møder de en flot græsbane, som er placeret midt i bydelen San Siro på den historiske væddeløbsbane. 

Det danske hold består af Andreas Schou, Kasper H. Hansen, Lars N. Pedersen, Mathias Nørheden Johansen og Rikke Belinda Barker, og sammen med blandt andre landstræner Bo K. Møller er de klar til at kæmpe for et godt resultat. 

31-årige Kasper H. Hansen er klar til at ride sit første seniormesterskab med Dansk Varmblodshesten Zero K e. Kannan/ Robin Z II (opdr. Eskild Black Pedersen og Søren Knudsen), og han fortæller, at han har haft en god optakt frem mod mesterskabet. 

– Hun har ikke gået så meget på græs denne sæson, som de andre på det danske hold, og derfor har jeg været på Bækgaarden og ride træning flere gange på deres græsbane, og der har hun føltes rigtig god. Jeg brugte derudover første runde af senior DM for et par uger siden som optakt, og her viste hun rigtig god form, fortæller Kasper. 

Copyright Ridehesten.com
Kasper H. Hansen med Zero K. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En drøm og et mål
Kasper har flere gange repræsenteret Danmark ved EM i ungdomsrækkerne, men siden 2013, hvor han red EM for ungryttere, har han ikke været med til et mesterskab. 

– Det bliver en stor oplevelse. Det er ved at være længe siden, at jeg var med som ungrytter, og jeg glæder mig til at repræsentere Danmark ved et mesterskab igen. Det er jo her man gerne vil være altid, men det er ikke altid så nemt, så jeg glæder mig meget over, at det er lykkes i år, forklarer han og fortæller, at håbet om at få en plads på det danske landshold begyndte at spire i starten af året. 

Fakta
Om Kasper H. Hansen
  • 31 år
  • Bosat ved Vejle
  • Driver sin egen stald med springheste
  • Har redet flere nationsspringninger for senior
  • Har redet EM i ungdomsrækkerne i 2008, 2009, 2010 og 2013
  • Vandt holdsølv ved EM for junior i 2008
Fold up

– I januar stod jeg med fire gode 9-10 års heste, og her startede håbet for alvor, for hvis de gik en god forårssæson, så var der et håb om, at i hvert fald en af dem kunne slå til på højeste niveau, og det er gået som håbet. Det var måske ikke Zero, jeg havde regnet med, da hun sidste år havde et halvt års pause, men hun er kommet super tilbage i form, og har udviklet sig hurtigt og meget positivt, fortæller Kasper, som har købt hesten af sin tidligere træner. 

– Det er jo en danskavlet hest, som min gamle træner Søren Knudsen har avlet. Jeg købte hende i 2020, og har jeg lige så stille bygget hende op. Hun har altid løst opgaverne rigtig godt, og nu er hun i en alder af 9 år klar til at prøve kræfter med et mesterskab for senior.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen