Debat omkring hunde ved stævner efter ulykke i Luhmühlen

01-07-2022 12:57

Christine Krogh Frausing
Skribent

En ulykke ved Luhmühlen Horse Trials, hvor en hund løb ind på terrænbanen, og Tom McEwen endte med at falde af, har skabt stor debat omkring hunde ved stævner

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lucy Elder
Nyheden fortsætter efter annoncen

En højt profileret ulykke ved Luhmühlen Horse Trials, hvor OL-medalist Tom McEwen endte med at falde af, skaber en debat omkring hunde ved stævner, skriver Horse & Hound.

Under dette års Luhmühlen Horse Trials, medbragte Tom McEwen hesten Bob Chaplin, der skulle have sin debut i CCI5*. Det gik også rigtig godt, lige indtil en hund løb ind på banen, og det ikke lykkes at ejeren at kalde sin hund til sig igen. 

– Bob havde været en stjerne hele vejen rundt. Hans selvtillid voksede med opgaven som han kom rundt på banen, og så sprang han bare rigtig godt. Han cruisede flot igennem banen, og jeg bekymrede mig ikke rigtigt omkring tiden, da det for mig handlede det om hvordan han sprang, fortalte Tom McEwen til Horse & Hound. 

Da Tom McEwen rider mod 29a, der er et hjørne, kan han pludseligt høre en hundesnor der klikker, alt imens en hund løber ud på banen, og op på siden af hesten. Det lykkes ikke hundeejeren at hverken kalde hesten til sig, eller stoppe snoren i at forlænges, før det var for sent. Tom McEwen bliver skubbet ud af den linje han havde fundet mod hjørnet, og ender med at falde af.

– På den sidste del af banen er hestene som regel meget trætte, men samtidigt meget ærlige, da de har opbygget selvtillid på turen rundt. Bob gjorde, som Bob gør, og troede på sig selv. Han sprang derfor det bedste han kunne på den bredeste del af hjørnet, af den simple årsag, at en hund løb op på siden af ham, og derfor blev skubbet ud af linjen, fortæller Tom McEwen til Horse & Hound. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom hesten undgik at falde, blev Tom McEwen skudt ud af sadlen, og faldt af hen over springet. Efterfølgende glødede de sociale medier, hvor folk udtrykte deres holdning til hunde ved stævner.

Ingen udelukkelse af hunde, men bøder

Stævneansvarlig, Julia Otto, fortæller til Horse & Hound, at de ikke har tænkt sig at udelukke hunde, men at der står i propositionerne, at man skal betale en bøde på 250 Euro, der går ubeskåret til velgørenhed, ud over den bøde på 80 Euro, som man i følge FEI's reglement skal betale, for ikke at have hund i snor, eller for at agere uhensigtsmæssigt med sin hund.

Det er for stævnearrangørerne muligt at udelukke hunde helt fra stævner, men det er dog også et valg stævnerne selv må tage, da FEI endnu ikke har udelukket hunde fra stævner i deres reglement. 

Kilde: Horse & Hound

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen