De næste 12 fun facts om heste

19-12-2021 10:18

Merete Haahr

Så er blev det sørme fjerde og sidste søndag i advent, og i næste weekend går det allerede løs med juleaften og massevis af julehygge, mad og samvær med familien – og måske også med hesten. I den anledning bringer vi her de næste 12 sjove og særlige egenskaber ved hesten, som er en fortsættelse fra sidste søndag

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fik du ikke læst de første 12?

Fortsættelsen følger her:

13. Den højeste fart, en hest nogensinde har opnået, er 88 km i timen. Gennemsnitligt galoperer en hest med en fart af 44 km i timen.

14. Przewalski-hesten i Mongoliet er den eneste oprindelige vildhest, der eksisterer i dag. Der findes dog mange andre vildtlevende heste rundt om i verden.

15. Forskere mener, at den første forfader til heste levede for 50 millioner år siden og blev kaldt Eohippus. Den havde 4 tæer på forbenene og 3 tæer på bagbenene.

16. Hesten er et af de 12 stjernetegn indenfor kinesisk astrologi. Alle født i hestens år har hestens særlige kendetegn: Intelligens, selvstændighed og frisind.

17. Heste har bedre syn og høresans end mennesker. Deres ører kan bevæge sig i flere retninger for bedre at kunne høre alt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

18. Heste bruger deres ører, øjne og næsebor til at udtrykke deres følelser. De kommunikerer også gennem ansigtstræk og bevægelser.

19. En voksen hests hjerne vejer omkring 600 gram eller ca. halvdelen af en menneskehjerne.

20. Heste er stadig højtærede i mange kulturer, specielt for deres heltemodige indsats i krig.

21. Modsat mennesker og andre pattedyr kan heste ikke kaste op.

22. Den første klonede hest i verden var en Haflinger-hoppe, som blev til i 2003.

23. Heste producerer omkring 40 liter spyt om dagen.

24. Du kan kende forskel på en hoppe og hingst ved at tælle tænderne. Hopper har 36 tænder og hingste har 44 tænder. Det kan dog være lettere at kigge under hestens hale.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen