De danske drenge gjorde en flot indsats ved EM i dag

05-09-2021 15:13

Annika Knudsen Lorentsen

Både Konstantin Deeken Künnemann og Andreas Schou var i dag med i den første runde af den individuelle finale ved EM i Riesenbeck, som netop er slut og selvom der faldt nogle bomme undervejs for begge af de danske ryttere, så viste de fin form og gjorde en god figur på den store finalebane. Inden længe starter den endelige finale, hvor de 12 bedste ryttere skal dyste om medaljer

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag afgøres det, hvem der tager de individuelle medaljer ved EM i springning i tyske Riesenbeck og den første af finalerunderne er afholdt. Her var to danske ekvipager til start, nemlig Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney e. Cartani 4/San Patrignano Cassini (opdr. Peter Carstensen/Fam. Künnemann) og Andreas Schou med Darc De Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus). 

I den første finalerunde i dag var de 25 bedste ekvipager fra de tidligere dage med og også nogle af de ekvipager, der egentligt lå længere nede i placeringsrækkefølgen fik plads på grund af frafald blandt top-25. Rytterne red i dag efter deres placeringsrækkefølge, i omvendt rækkefølge, så den bedste ekvipage startede til sidst. Det betød, at Konstantin red på banen som nr. 2 (placeret som nr. 24), mens Andreas red på banen som nr. 9 (placeret som nr. 17). 

God dansk indsats i Riesenbeck
Konstantin lagde virkelig hårdt ud og kom flot rundt på mange af de store spring og krævende linjer, som dagens første bane bød på. Desværre blev det lidt hektisk sidst på banen og det kostede tre nedslag for ekvipagen, som kom i mål med 13 fejl, da der også indløb en enkelt fejl på tid. 

Andreas red ligeledes en flot runde, men også for ham og Darc De Lux faldt der et par bomme og de kom i mål med 9 fejl, på grund af to nedslag og en tidsfejl. 

Både Andreas og Konstantin havde glædet sig til dagens finale og det var også en gylden mulighed for at få mere erfaring på dette niveau, hvor flere af springene i dag var op imod 165 cm høje. I fredags red Danmark det bedste EM-holdresultat nogensinde hjem i springning, hvor Andreas og Konstantin sammen med Zascha Nygaard Andreasen og Søren Pedersen udgjorde det danske hold. Så selvom, der i dag indløb nogle fejl i den individuelle finale, så er der ingen tvivl om, at det danske team kan rejse glade hjem ovenpå et succesfuldt mesterskab. 

Andreas ender som nr. 22, mens Konstantin ender som nr. 24 ved dette års EM i Riesenbeck.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc De Lux. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Tyske Andre Thieme i front inden afgørelsen
Inden længe mødes de 12 bedste ryttere efter denne runde igen, hvor det skal afgøres, hvem der kan hænge medaljerne om halsen. 

I front er det lige nu er tyske Andre Thieme i sadlen på den ekstremt velspringende hoppe DSP Chakaria e. Chap 47/Askari 173, som netop har leveret en overlegen nulrunde, der har lagt dem i front af mesterskabet med blot 2,84 fejl. Martin Fuchs førte inden i dag, men et nedslag betyder, at de rykker ned på en foreløbig fjerdeplads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Svenske Peder Fredricson og Catch Me Not S e. Cardento 933/Ramiro's Son er rykket fra en foreløbig femteplads til nu at være placeret på en foreløbig andenplads. 

Som foreløbig nummer tre og dermed med kurs mod bronzemedaljen ligger den unge græske 24-årige Ioli Mytilineou med Levis De Muze, som lidt har overrasket alle og leveret det ene imponerende ridt efter det andet ved dette mesterskab. 

Den anden og afgørende runde af dagens finale starter kl. ca. 16.00. 

Se start- og resultatlister HER

Fakta
De 12 ekvipager i den endelige finale
 1. Andre Thieme med DSP Chakira fra Tyskland
 2. Peder Fredricson med Catch Me Not S fra Sverige
 3. Ioli Mytilineou med Levis de Muze fra Grækenland
 4. Martin Fuchs med Leone Jei fra Schweiz
 5. Pieter Devos med Jade Vd Bisschop fra Belgien
 6. David Will med C Vier fra Tyskland
 7. Christian Kukuk med Mumbai fra Tyskland
 8. Victoria Gulliksen Papa Roach fra Norge
 9. Steve Guerdat med Albfuehren's Maddox fra Schweiz
 10. Eoun McMahon med Chacon 2 fra Irland
 11. Nicola Philippaerts med Katanga v/h Dingeshof fra Belgien
 12. Daniel Coyle med Ledacy fra Irland
Copyright Ridehesten.com
Det schweiziske vinderhold fra i fredags. Fra venstre: Bryan Balsiger, Martin Fuchs, Michel Sorg, Steve Guerdat og Elian Baumann. Foto: FEI/Christophe Taniere

Dansk hest med i dagens finale
Den danskopdrættede hest AK's Courage e. Chepetto C/Lennon (opdr. Fam. Künnemann) var også blandt de 25 bedste ved EM i dag, hvor hun hele ugen har været til start med sin schweiziske rytter Bryan Balsiger. 

Netop denne ekvipage var en del af det vindende hold fra Schweiz i fredags og i dag red de endnu en fin tur, dog med to nedslag, som gjorde, at de rykkede lidt ned i placeringsrækkefølgen. 

De ender som nr. 14 ved dette års EM. 

Copyright Ridehesten.com
Schweiziske Bryan Balsiger og AK's Courage. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner