De 12 dårligste vaner når du rider

27-12-2015 13:33

Anne-Sofie Schou Munk

Som ryttere bringer vi vores vaner med os, når vi rider. Ofte er vi uvidende om, at vores vaner direkte kan påvirke vores heste. Kronisk anspændte kroppe, ludende stillinger fra for meget tid ved vores skriveborde, dårlig vejrtrækning, arbejdsstress, mangel på fitness, dårligt humør, bekymringer og spørgsmål fra hverdagen, der konstant farer rundt i hovedet på os, når vi rider. Det mærker vores heste, og det påvirker dem 

Copyright Ridehesten.com

- Kun den rytter, der er fri for enhver spænding, vil have en hest der er fri for spændinger. Et sådant samarbejde er det ideelle ~ Nuno Oliveira

Vores moderne liv kan være en udfordring. Vi skal alle håndtere stress på daglig basis. Års dårlige arbejdsstillinger i skolen og på arbejde, foroverbøjet over computere og skrivebord, fører til dårlige kropsholdninger. Det har givet dårlige vaner til mange, såsom ludende holdning, spændinger i kroppen og overfladisk vejrtrækning, som vi ofte er uvidende om. Vores moderne liv kan nemt blive til en nødsituation under ridning. Mange mennesker jonglerer rutinemæssigt flere opgaver på én gang, for at få det hele gjort. Livet kan være en konstant kapløb, og det kan virke som om det passerer os forbi alt for hurtigt.

”Honest Horse Riding” har spurgt 100 ryttere fra en række forskellige discipliner, hvad hver person opfattede som deres dårligste ridevane. Herunder ses resultaterne. Det interessante er, at hver eneste rytter der blev adspurgt, mente at de havde en dårlig vane, som de ønskede at forandre.

19,6% af de adspurgte ryttere menet at deres nummer 1 dårlige ridevane ledte var at kiggened mens de rider.

-Jeg vil gerne stoppe med at kigge ned, og ride uden spændinger

Skævhed og at sidde foroverbøjet var den 2. mest almindelige dårlige ridevane, som folk ønskede at ændre på.

- Jeg har vægten nede på ydersiden, lænden er helt faldet sammen, og skuldrene er vippede fremad på indersiden. Det gør at jeg ikke er i balance, og for at genvinde den, hiver jeg hælene op, og bruger hermed hælene som hjælpemiddel istedet for benene. 

10,3% af de adspurgte ryttere sagde, at deres værste ridevane var vedvarende spændinger i deres kroppe, og at de glemmer at trække vejret ordentligt.

- Jeg har masser af dårlige vaner, som jeg nok ikke er klar over, men det vigtigste er at jeg spænder op, så mine hæle gå op, så at jeg som følge deraf er mindre stabil i sadlen, end jeg nok faktisk ville være, hvis jeg bare sad der som en sæk kartofler. Jeg tænker også for meget over alting. Det er alt sammen en del af det med selvtilliden, kroppen reagerer som den vil, uanset hvad hjernen siger. 

Som ryttere, lægger vi en masse tid og energi i vores heste. Måske får du regelmæssig undervisning, går til kurser og foredrag, deltager i stævner, læser masser af bøger og ser dvd'er for at lære mere. Alt sammen noget vi gør udover de daglige opgaver, for at sikre vores heste er glade og sunde. 

Ridning er et 50-50 partnerskab. Vi investerer tid i vores heste for at forbedre vores resultater sammen. Men vi må vi ikke glemme, hvor meget vores sind og krop har indflydelse på vores hestes måde at arbejde på.

Ray Hunt, en amerikansk rytter sagde, "Du skal ikke arbejde på hesten, du skal arbejde på dig selv."

Hvis vi investerer lidt tid og energi i os selv, kan det føre til store positive forbedringer i vores ridning. Vores dårlige vaner i dagligdagen forstærkes når vi rider vores heste, og bliver til problemer som vi må løse. Det kan lade sig gøre, heldigvis!

 

Her er 4 måder, du kan forbedre din ridning ved at tilpasse dine daglige rutiner:

1. HOLDNING

Bliv mere bevidst om din kropsholdning hver dag. Falder du sammen foran din computer? Spænder du i dine arme og skuldre? Kigger du ned på dine fødder når du går? Det er blevet bevist, at 1 times motion i gymnastiksalen hver aften, ikke vil opveje skaderne som følge af 8 timers dårlige arbejdsstillinger ved en computer i løbet af dagen.

-Jeg er blevet mere bevidst om min egen holdning.

- Bevidstheden om at mine skuldre skal holdes tilbage, og korrektion af min kropsholdning, mens jeg kører og arbejder. Har hjulpet med til, at jeg har fået en mere korrekt holdning når jeg rider.

 

2. LIVSSTIL

Eksperimentér og se om du kan ændre på, hvordan du reagerer på de ting du oplever. Hvis vi kan ændre på måden vi tænker, kan vi ofte ændre vores verden. Prøv at finde det positive i det negative.

Evaluer dine rutiner for at se om du kan lave hverdagen lidt om, således at du kan tilbringe mere kvalitetstid sammen med din hest.

- Jeg kunne tænke mig at have mere tålmodighed og evnen til at klare forandringer, så jeg kan gå med strømmen og acceptere tingene, i stedet for at forsøge at ændre på noget, jeg ikke kan ændre ...

 

3. FITNESS

Lav en plan for at komme i form, og at blive smidig og sund. Begynd at gå om aftenen eller deltag i en lokal fitnessklasse. Yoga & Pilates kan også være godt til at hjælpe dig med smidighed, bevidsthed, vejrtrækning og balance.

- Jeg tabte mig i vægt, og det hjalp på min balance og min selvtillid.

- Hold dig i form. Du kan ikke bare træne hesten - du skal selv være stærk og sund. Yoga, regelmæssig motion, og opbyggelse af din kerne (core) og samlede styrke. 

 

4. STRESS & AFSLAPNING

Sæt farten ned, indse, at livet ikke er stress og arbejde. Lev mere i nuet. Fokuser mindre på bekymringer om fortid og fremtid. Prøv i stedet at nyde livet lidt mere, og læg mere kærlighed & lidenskab i hvad du laver lige nu, uanset om det er tid med venner eller at tilbringe tid sammen med din hest.

- Lær at slukke og være i nuet - det lyder corny, men det er alt for let at fokusere på alle livets belastninger på én gang, og blive spændt og overvældet. Hvis du kan fokusere på én ting ad gangen, og være i det øjeblik, kan du lære at slappe af og beskæftige dig med, hvad der sker her og nu. På den måde, har du ikke dine spændinger med dig som bagage, når du rider.

-  Fremover, vil jeg arbejde på at reducere fysiske og psykiske spændinger. Jeg er ikke sikker på at jeg nogensinde vil blive helt perfekt, men jeg har indset at hvis jeg ikke kan være blød og afslappet, så kan jeg heller ikke forvente at min hest vil være det.

 

Topændringer som rytterne gerne vil gøre

www.Hoensthorseriding.com spurgte også rytterne, hvilken del af deres dårlige vaner de mest ønskede at ændre / forbedre, med det primære formål at forbedre deres ridning & forhold til deres hest?

Kilde: www.honesthorseriding.com

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen