Danskerne giver med glæde deres heste til løverne

10-11-2020 10:05

Annika Knudsen Lorentsen

Mange danskere benytter sig af muligheden for at give deres heste til landets zoologiske haver når de alligevel skal aflives, og på den måde hjælper de både sig selv og de zoologiske haver økonomisk, ligesom mange også mener, at det er en værdig afslutning på livet for hestene

Copyright Ridehesten.com
Løverne i Givskud Zoo nyder godt af ordningen. Foto: Ridehesten.com/Maja Golles
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er stor efterspørgsel på at forære sin gamle hest til løverne i landets zoologiske haver, det beretter DR i et indslag fra de regionale nyheder i syd- og sønderjylland.

Mange danskere vælger, at deres heste skal ende deres liv i landets zoologiske haver, hvor løverne får glæde af hestene som foder. Netop derfor er der også lang ventetid, hvis man som så mange andre, gerne vil forære sin hest til løverne. 

Økonomisk gevinst for begge parter
En af årsagerne til, at det giver god mening at give sin hest til løverne, er det økonomiske gevinst det er for begge parter. De zoologiske haver skal ikke bruge penge på foder, mens hesteejerne kan komme gratis af med deres heste modsat klassisk aflivning hvor både dyrlæge og DAKA skal betales. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maja Golles

Mener det er en god endestation
Det er dog ikke det økonomiske aspekt der fylder for de fleste af hesteejerne, for mange af dem mener også, at det er en god måde for hesten af afslutte sit liv på. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har det godt med det. For det er det rigtige at køre den sådan et sted hen. For så ved jeg, hvor den ender, siger Henrik Worm, hvis 22-årige gamle hest netop er blevet afleveret til Givskud Zoo.

Den store efterspørgsel betyder også, at der er ventelister på at komme af med hestene til zoologiske haver, nogle steder op imod et halvt år. 

– Jeg synes, det er en god ordning, for der kommer hesten til sin ret. Både i levende live når de er ude hos folk, og når de er døde, kan de blive brugt. Det er en form for genbrug i princippet, fortæller Bengt Holst, som er formand for Dyreetisk Råd og videnskabelig direktør i København Zoo, til DR. 

Læs hele indslaget fra DR her, hvor flere fortæller om, hvorfor de synes det er en god ordning.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner