Dansk Varmblod afholder juniauktion

01-05-2020 16:28

Marie Helene Rohleder

Avl

Det er vigtigt for Dansk Varmblod til stadighed at kunne sikre sit bidrag til afsætning af avlernes føl. Således fører en tilpasning til den aktuelle situation til en række streamingauktioner, hvoraf den første finder sted i juni måned i samarbejde med Blue Hors

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da det på nuværende tidspunkt ikke kan forudses, hvornår det er muligt for Dansk Varmblod at afholde auktion på vanlig vis, har Auktionsudvalget været i dialog med landets hingsteholdere for at udvikle et nyt auktionskoncept, som gerne skulle sikre flere, mindre auktioner sommeren over.

Det er vigtigt for Dansk Varmblod igen i år at kunne sikre at få avlernes føl afsat, og således er det en stor glæde at kunne løfte sløret for årets første streamingauktion, der finder sted søndag den 28. juni 2020 på Blue Hors.

– Vi er utroligt glade for denne mulighed, og vi synes, at det er oplagt at afrunde weekenden, hvor Blue Hors Følchampionat afholdes om lørdagen, med en følauktion i samarbejde med Blue Hors søndag eftermiddag, udtaler Louise Ringsbo fra Dansk Varmblods auktionsudvalg.

Streamingauktionerne vil blive afholdt i Dansk Varmblods regi og med Dansk Varmblods auktionsbetingelser som vanligt. Føllene vil blive fremvist live, når de skal under hammeren, og det vil foregå enten uden publikum eller med færre end tidligere, og auktionen streames live. Købere vil have mulighed for at byde online eller telefonisk.

– Denne form for auktion er dynamisk, hvilket vil sige, at vi kan opskalere vores auktioner og løbende tilpasse os. Succeskriteriet må være, at vi tilpasser os og får afsat avlernes føl. Den aktuelle situation gør, at vi må tænke anderledes, og vi mener, at vi med dette koncept har mulighed for at åbne op for auktioner i lighed med, at der bliver åbnet op i Danmark og resten af verdenen, siger Louise Ringsbo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det glæder Blue Hors, at deres optimale faciliteter kan danne rammen om en følauktion, og derfor støtter de velvilligt op om arrangementet, der vil komme både avlere og ryttere til gode.

– Det glæder os at kunne indgå et professionelt samarbejde med Dansk Varmblod om denne følauktion, som også vil blive en festlig afslutning på vores følchampionat. Vi ønsker altid at støtte op om hoppeejerne, og jeg ser nu frem til at præsentere avlerne for denne mulighed til at få deres føl afsat igennem et meget professionelt set-up, udtaler avlsleder Martin Klavsen.


Tilmelding og udtagelse
Udtagelse til auktionen bliver afholdt på følgende udvalgte besigtigelsessteder:

  • Tirsdag den 2. juni 2020 på Vilhelmsborg og Blue Hors 
  • Onsdag den 3. juni 2020 på Fyn/Sjælland

Kollektionen vil komme til at bestå af ca. 20 føl af topkvalitet af alle afstamninger, både dressur- eller springbetonet. 
Tilmelding til besigtigelse kan ske til lrb@varmblod.dk, og tilmeldingsfristen til besigtigelse er den 25. maj 2020.
Sammen med tilmeldingen sendes oplysning om køn, afstamning, videoklip og gerne præstationer i hoppestammen.
De rettidigt tilmeldte føl besigtiges på udvalgte pladser, hvorefter auktionsudvalget vil udpege føl til auktionen, der finder sted søndag den 28. juni om eftermiddagen.
Spørgsmål omkring auktionen kan rettes til lrb@varmblod.dk, Louise Ringsbo tlf.
61 67 94 93.

– Repræsentanter fra auktionsudvalget vil som altid være til stede på Dansk Varmblods følskuer for at besigtige føl til Elitefølauktionen, som vi stadig håber at afholde – om ikke andet så i nye klæder. Ligeledes forventer vi at afholde Nordic International Sales i sensommeren. Flere datoer er i spil, og vi vil løbende opdatere herom, fastslår Louise Ringsbo.

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen