Dansk andenplads i Nations Cup-finalen!

09-09-2018 17:22

Camilla Tiefensee Schrøder

Landstrænerne fra verdens førende springnationer er dybt imponerede over det danske ungrytterlandshold, som leverede et fantastisk resultat i dagens Nations Cup-finale, fortæller landstræner Bo K. Møller

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z var med til at sikre det danske landshold andenpladsen i Nations Cup-finalen. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

(Opdateret kl. 20.05)

Det danske undrytterlandshold sikrede sig i dag andenpladsen i finalen ved verdens første Nations Cup-finale for pony-, children-, junior- og ungryttere i Opglabbeek.
–Det er helt fantastisk, siger landstræneren for de unge springryttere, Bo K. Møller.
–Jeg har sagt til de unge mennesker, at de skal være virkelig stolte, fordi det her kommer til at gå over i historien: at det danske hold stod på podiet som nummer to ved den første Nations Cup-finale nogensinde, siger han.

Banen var på EM-niveau
Benedikte Rie Truelsen/Cassina Z og Clara Hallundbæk/Hh Best Buy red begge med en enkelt tidsfejl, mens Christina Nielsen på Griffin 16 fik 5 fejl. Med sammenlagt 7 fejl sluttede det danske landshold ikke langt fra det schweiziske vinderhold, som kom øverst på podiet med fem fejl.
- Banen var lige så svær som den, de red til EM, så der blev virkelig forlangt noget af rytterne, fortæller landstræneren.
Holdet er næsten identisk med EM-holdet, der vandt bronze tidligere på sommeren. Med en bane på samme niveau overgik holdet altså deres præstation ved EM ved denne gang at slutte på andenpladsen.
- Det bekræfter bare, at de har gang i det helt rigtige, konkluderer Bo K. Møller.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Svensk landstræner: "Hvad har I gjort?"
Alle nationer stillede ifølge Bo K. Møller op med deres stærkeste hold, og det sætter virkelig danskernes indsats i perspektiv.
– Det er ikke et tilfældigt resultat. Det viser jo, at Danmark er med i toppen af poppen, fastslår den 55-årige springlandstræner. Og det var i den grad også noget, de andre landstrænere bemærkede:
–Uanset om de kommer fra England, Irland eller Frankrig, så er de alle meget imponerede over de unge mennesker, vi har i øjeblikket. Jeg talte også fornylig med den svenske landstræner (svenskerne var ikke kvalificeret til Nations Cup-finalen, red.), og han sagde: Hvad har I gjort? Vi skulle jo være foran jer, men vi er langt bagefter!", fortæller Bo K. Møller med et grin.
Han er også elite- og talentchef i Dansk Ride Forbund, og i det nye nummer af magasinet Ridehesten fortæller han  om den langsigtede plan, der skal sørge for, at de danske springryttere også på seniorniveau skal kunne hamle op med lande som Sverige på de internationale springbaner. Målet er dansk deltagelse ved OL i springning i 2014.

Juniorerne godt på vej
Juniorlandsholdet havde også kvalificeret sig til dagens finale i Opglabbeek med et flot resultat i fredagens runde. Det blev til en syvendeplads med sammenlagt 17 fejlpoint i finalen her til eftermiddag. Camilla Mortensen og DV-hingsten Handybeat e. Heartbeat/Diamant de Semilly (opdr. Carsten Carstensen) opnåede det individuelt bedste resultat med fire fejl. Ekvipagen vandt desuden i går en flot sejr i lørdagens individuelle CSIOJ 130 cm.
– Juniorerne er ved at være tæt på toppen. Næste år har vi et virkelig stærkt juniorhold også, siger Bo K. Møller.

Se start- og resultatlisterne.

De danske children-springryttere dystede lørdag i Challenge Cup, og de endte på en andenplads i et meget tæt opgør med det polske hold. Holdet bestod af Sabine Karlskov Lange/For Joy, Noona Wildfang Linde/Chelino 3, Bentley N., Amalie Reimer Nielsen/Pionier II, Cortus og Jacob Theodor Schmidt/Willhelm.

Se resultatlisten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen