Danmark 5'er i Nations Cup

15-07-2022 19:03

Trine Askjær-Jørgensen

Ved det 5-stjernede Falsterbo-stævne i Sverige måtte de danske springryttere i dag se sig slået af stærkere nationer i Nations Cuppen. Andreas Schou og Linnea Ericsson-Carey red dog hver især to flotte, fejlfrie runder

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved det 5-stjernede stævne i Falsterbo, Sverige, er det danske springlandshold denne weekend til start i Nations Cup, som en del af optakten til det nærtforestående VM på dansk grund i starten af august.

I går blev det til en andenplads for Andreas Schou i den 150 cm høje rankingklasse ved stævnet, og også i dag var Andreas iblandt de bedste af danskerne. Med Independent (SWB) e. Diamant de Revel red han fejlfrit i begge runder i tiderne 76,03 sek. og 76,73 sek.

En my hurtigere end ham var Linnea Ericsson-Carey med Skorphults Baloutendro e. Contendros 2/ Balou du Rouet, der også red to flotte fejlfrie runder i tiderne 75,09 sek. og 75,13 sek.

Rikke Belinda Barker med Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet og Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney e. Cartani/ San Patrignano Cassini havde det svært i den 160 cm høje klasse i dag, hvor det desværre blev til en del fejl for Rikke, mens Konstantin måtte trække sig i anden runde.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var helt udsolgt på tilskuerrækkerne til eftermiddagens Longines FEI Nations Cup-springning, eftersom mange havde glædet sig til at se det svenske hold, der er favoritter til VM. Disse valgte dog kort før stævnet at blive hjemme for at skåne hestene og lade op til VM.

Dermed stillede Sverige til manges overraskelse med deres "reservehold", og det kunne ses på resultatlisten. For én gangs skyld endte det svenske hold, som ellers plejer at være supergode og da også vandt guld i holdkonkurrencen ved OL i Tokyo sidste år – vel og mærket med nogle andre ryttere – ikke foran danskerne. I dag måtte de affinde sig med syvendepladsen, mens danskerne kom ind på en femteplads.

Vinderne af Nations Cuppen blev Belgien, på andenpladsen kom Holland og på tredjepladsen England, og således måtte det danske landshold sig så slået af de stærke nationer, de var oppe mod.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner