Christian Jansen: – Nations Cup er drømmen (video)

01-04-2022 21:08

Christine Krogh Frausing
Skribent

Christian Jansen er fredag eftermiddag blevet placeret med to heste i 145 cm, hvor den ene blot er 8 år og havde debut. Christian fortæller at de begge viser rigtigt gode takter, og er heste for fremtiden

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen og Aagaardens Celina. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I disse dage er en stor gruppe danske ryttere i Kronenberg, Holland, hvor der afholdes et internationalt springstævne. I eftermiddags var danske Christian Jansen til start i to forskellige 145 cm klasser, hvor han i den ene blev placeret som nr. 3 med 11-årige Aagaardens Calina, og i den anden blev placeret som nr. 9 med 8-årige Stenvangs Daiquiri, der ligeledes var hoppens debut i højden.

– Jeg har forskellige stævneplaner, blandt andet DM på Calina om lidt, hvor jeg også tager Daiquiri med for at ride de løse klasser. Derudover er den store plan at ride CSI klasserne ved VM i Herning, men min helt store drøm er at blive så dygtig, at jeg en dag kan ride med ved Nations Cup, fortæller Christian Jansen efter dagens fine runder.

Aagaardens Calina e. Careful 28 og Christian Jansen sikrede sig en tredjeplads i den første af de to 145 cm klasser, hvor ekvipagen red med 0 fejl i tiden 78,95 sekunder. Tilbage ved Nathalie Horse Care Christmas Show vandt ekvipagen Mini Grand Prix-finalen på 140 cm, efter at have været suverænt hurtigst blandt de mange ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen og Stenvangs Daiquiri. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Med Stenvangs Daiquiri e. Catoo/ Clarimo blev Christian Jansen placeret som nr. 9 i den anden 145 cm klasse. Det var hoppens debut i 145 cm, og med et enkelt nedslag, lykkes det dem at blande sig blandt den bedre halvdel, i klassen med 26 til start. 

– Begge heste viser rigtig gode takter, og har klart potientiale i 145 cm højden, men også til mere, fortæller en glad Christian Jansen, der netop var ude og fejre resultaterne med de andre danske ryttere, her fredag aften. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere flotte danske resultater

Foruden Christian Jansens fine resultater, har blandt andet Josefine Sandgaard Mørup og Jack Ray Nielsen leveret fine resultater i Holland. I en 135 cm klasse, blev Josefine og Riddle Quiz e. Amarone/ Flyinge Quite Easy 958 placeret som nr. 10 efter en fejlfri runde, imens Jack Ray Nielsen ligeledes red fejlfrit, og tog 11. pladsen med Gerdings Rockmama e. Rockland/ Cajus.

Katrine Krog Stigsen og Casandra e. Casir Ask/ A'Khan Z tog sejren i en 120 cm klasse, hvor de med en fejlfri runde, var næsten 3,5 sekund hurtigere end andenpladsen. I samme klasse blev Kamilla Ladefoged Rasmussen og Laguna F. Damgaard e. Catoki/ Contendro I placeret som nr. 6, ligeledes med en fejlfri runde. 

Katrine Krog Stigsen vandt desuden en 110 cm klasse med Emily Deschanel Mak e. Cassini II, med en fejlfri og hurtig runde.

Se alle start- og resultatlister her

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner