Brænder for UVM-arbejdet

08-08-2015 10:47

Barbro Hvalsøe Saul er et af de mennesker, der yder en stor indsats for Dansk Varmblod bag kulisserne, og det gør hun, fordi hun gerne vil yde gengæld

Copyright Ridehesten.com
Barbro Hvalsøe Saul.

Familien Hvalsøe Saul i Tappernøje består af Barbro og John samt deres søn Jonathan på 18 år. De bor på en landejendom med jord op til Brøderup Efterskole, og det er ikke helt tilfældigt. På skolen, hvor Barbros forældre har været forstandere, har Barbro og John selv været både elever og lærere. I dag har John ansvaret for skolens hestelinje på 29. år.

Barbro, der arbejder som viceskoleleder i en folkeskole, holder af at have flere jern i ilden, så længe hun fuldt ud kan klare hver enkelt opgave. Hun understreger, at Danmark er et gammelt foreningsland og minder om den gamle devise om at yde og nyde.

– Jeg har fået rigtig meget ud af at være en del af Dansk Varmblod igennem mange år, og derfor vil jeg gerne give hingstekåringen i Herning og ved eliteskuet på Vilhelmsborg, fortæller hun.

Et af de områder, Barbro finder rigtig spændende, er verdensmesterskaberne for ungheste. For år tilbage opfordrede Dansk Varmblods formand Jan Pedersen hende til at gå ind i arbejdet omkring UVM i dressur, der hvert år i august finder sted i den tyske by Verden.

Den opgave er Barbro gået ind i med flid og vedholdenhed, og det betyder, at hun sammen med hovedbestyrelsesmedlem Ane Marie Jensen fra samme region indgår i styringsgruppen for UVM-dressur.

– Jeg brænder for UVM-arbejdet, som dog tager meget mere tid, end man umiddelbart tror. Det kan John skrive under på, smiler hun.

Magasinet Ridehesten har besøgt Barbro Hvalsøe Saul til en snak om avl, UVM og meget mere, og du kan læse hele portrættet i magasinet Ridehestens augustnummer.

Se videopræsentation af magasinet Ridehestens augustnummer herunder.

Videoer

Læs meget mere i magasinet Ridehestens augustnummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen