Boyter trækker sig fra World Cup-bestyrelse

21-08-2024 17:10

Dan Boyter, formand for Dansk Ride Forbund, har ovenpå heftig kritik nu trukket sig fra bestyrelsen i de to selskaber, der står for at afvikle World Cup-stævnet i Herning

Copyright Ridehesten.com
Sagen drejer sig om Boyters medlemskab i bestyrelsen i de to selskaber, der afvikler World Cup i Herning. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har været en turbulent dag i toppen af den danske hestebranche. Der har været gang i historierne på DR-nyheder og i radioen, hvor bl.a. DRF-formand Dan Boyter og berider Bjarne Nielsen medvirkede i et indslag på P1 tidligere på dagen. Desuden har Dansk Ride Forbund været til møde med fødevareminister Jacob Jensen, der havde indkaldt Dan Boyter samt direktør for DRF Morten Rodtwitt til en snak om hestevelfærd på baggrund af den seneste tids sager om lækkede videoer og hård ridning. 

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe Krüth, gift med dressurrytter Carina Cassøe Krüth, er hovedarrangør af stævnet. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Nu kan Nordjyske fortælle, at Dan Boyter har trukket sig fra bestyrelsen i hhv. World Cup Komplementar ApS og World Cup Herning P/S. Virksomhederne står bag efterårets World Cup-kvalifikationsstævne i Herning, og det er en tradition, at formanden for DRF sidder i bestyrelsen, ligesom også en repræsentant fra Dansk Varmblod gør det, da begge foreninger sædvanligvis er med til at afvikle stævnet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dan Boyter har valgt at trække sig fra bestyrelserne for at undgå eventuel kritik over at bære for mange kasketter; da det er Casper Cassøe Krüth, der kontrollerer begge World Cup-selskaber, mens DRF's disciplinærudvalg fornyeligt har idømt hans hustru Carina Cassøe Krüth en bøde på 5000 kr. og senere hen en midlertidig udelukkelse.

Dan Boyter fortæller her til eftermiddag direkte til Ridehesten, at han stadig ønsker, at der afvikles World Cup-stævne i dressur på dansk grund, men at han ikke ønsker, at der er noget, der skal kompromittere hans rolle som formand i rideforbundet:

Der er tradition for, at formanden sidder i bestyrelsen, da vi i forbundet plejede at være med til at afvikle stævnet, men jeg har valgt at trække mig, da intet skal kompromittere min rolle som formand for DRF, udtaler Boyter til Ridehesten. 

Copyright Ridehesten.com
Dan Boyter, formand for DRF. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner