Bohemian genstand for stor opmærksomhed

30-10-2023 10:16

Annika Knudsen Lorentsen

Den tidligere OL-hest under Cathrine Laudrup-Dufour, har den seneste uge været genstand for stor opmærksomhed, da ejerne har valgt at flytte hesten fra svenske Patrik Kittels stald, annoncere en auktion over hesten, for efterfølgende at ændre beslutningen til at sætte vallakken til salg i almindelig handel. Nu sætter ejerne ord på den efterhånden betændte situation

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel med Bohemian i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sidste uge kom det frem, at Bohemian e. Bordeaux/Samarant, som har gået OL og andre store stævner under danske Cathrine Laudrup-Dufour, skulle sælges på auktion. Hesten har tidligere været ejet af familien Zinglersen, men i vinters solgte de hesten i fællesskab med Dufour. Det gjorde de til koreanske Dong Seon Kim, som i første omgang fløj Bohemian til USA, hvor han opholdte sig for at træne. Ekvipagen stillede til start i Grand Prix, før koreaneren nogle få måneder senere meddelte, at han nu ikke længere skulle ride, men i stedet fokusere på sin forretningskarriere. 

I første omgang havnede Bohemian hos Patrik Kittel, som fik vallakken i træning for Sportpferde Galleria, som er Dong Seon Kims firma. De to fandt hurtigt melodien, og ekvipagen var til start ved World Cup-stævnet i Herning i uge 42, hvor vallakken tydeligvis var tilpas under den svenske rytter og  opnåede to sejre. 

Kort herefter postede Patrik Kittel på sin Instagram, at Bohemian var ved at forlade hans stald, da ejerne ønskede at bortauktionere hesten. Her udtrykte Kittels sin frustration over beslutningen, og mange bakkede i kommentarsporet op omkring, at det var den forkerte beslutning af bortauktionere Bohemian. Det førte til, at ejerne valgte at droppe auktionen, og i stedet annoncere et almindeligt salg af hesten, hvor prisen blev opgivet til 1.500.000 euro. 

Nu er der sket endnu en udvikling i hele sagen omkring salget af Bohemian, da Sportpferde Galleria, har lavet tre opslag på deres sociale medier. Her skriver de blandt andet i det første post:

"For dig, der ikke kender til Sportpferde Galleria, er dyrevelfærd vores topprioritet. Som et levende bevis, Bukowski, er vores 2016 OL-hest 24 år gammel og nyder en fredelig pension hos os. Men som en profitorienteret virksomhed som de fleste andre virksomheder i sektoren, er det nogle gange uundgåeligt at sælge nogle heste. Det er lige meget hvor velhavende vi er, vi skal stadig sælge nogle af vores heste som enhver anden stald. Nogle ældre heste skal desværre sælges hurtigt, før de mister værdi. Vi er meget sikre på, at Kittel aldrig ville give sine dyre salgsheste væk til en rytter og forpligte sig til at vente 'for evigt' indtil hesten er solgt, uden at have ret til at bringe hesten tilbage. Det er, hvad hr. Kittel forlangte af os. Dybest set ønskede han, at vi skulle give ham Bohemian gratis, og hvis hesten skulle dø eller blive halt, ville hr. Kittel ikke være ansvarlig. Hvem ved deres rette sind ville acceptere disse vilkår. Og nu bebrejder han vores firma for uretmæssigt at tage Bohemian fra ham. Vi fordømmer på det kraftigste hr. Kittels ord. I stedet for at give Bohemian til Kittel, bør vi hellere støtte en ung kommende rytter, som har brug for en sponsor, som vi er med vores rytter Mate Garai, der gjorde sine første EM på vores helt egen Galleria's Vincent Maranello. Derfor mener vi, at det ikke kun er uretfærdigt, men også fuldstændig egoistisk og arrogant af Kittel at komme med anklager om, at vi uretmæssigt tog Bohemian fra ham. Faktisk gav Kittel aldrig et tilbud om at købe Bohemian, som han fejlagtigt hævder på sit instagram-opslag den 27. oktober. Vi er meget sikre på, at hvis han var så forelsket i Bohemian, som han nævnte på sin instagram, kunne Kittel have råd til Bohemian eller endda bede os om rabat. Kittel gjorde dog aldrig dette."

Nyheden fortsætter efter annoncen

I det andet opslag kommer Sportpferde Galleria ind på hvorvidt de mener, at det er bedst at sælge på auktion eller i almindelig handel, mens de i deres sidste opslag skriver følgende:

"Konklusionen er, at det er trist, at vi forsøger at sælge Bohemian. Men desværre, er det forretning og vi kan ikke beholde alle vores heste. Bo er nu hjemme hos os i Mönchengladbach, hvor han vil blive elsket, taget sig af og forkælet indtil vi finder et nyt blivende hjem for dette Paris OL-håb. Vi ville være taknemmlige, hvis dressurverden kunne se mere objektivt på situationen."

Se alle opslag på deres Instagram her.

Kort forinden opslagene fra Sportpferde Galleria, havde Kittel i går lavet endnu et opslag om Bohemian, og det faktum, at han var flyttet fra svenskerens stald. Her skrev han blandt andet (se hele opslaget nedenfor):

"I dag forlod Bo min stald. Jeg forsøgte at gøre alt for at lave en aftale med hans ejere, men de var ikke interesserede." 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen