Blue Hors hjælper avlerne

16-04-2020 14:34
Avl

Som en ekstra håndsrækning har Blue Hors valgt at udvide ratebetaling for de danske avlere, således at 2. rate først forfalder 100 dage efter sidste inseminering

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Kingston. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På Blue Hors har de valgt at ændre lidt i betalingsbetingelserne for at tilgodese avlerne. Det betyder at betalingsfristen er udvidet og bruger man en hingst fra Blue Hors i 2020, forfalder 2. rate først 100 dage efter sidste inseminering

– Vi har tænkt at i disse tider med corona, ville det være en god fordel for avlerne at udskyde betalingsfristen og derved give dem lidt mere sikkerhed. Nogle steder i Sverige har de gjort det og der er det blevet taget rigtig godt i mod og avlerne er godt tilfredse, fortæller avlschef Martin Klavsen.

Hvordan fungerer ratebetaling?
Første rate forfalder ved første inseminering. Anden rate forfalder 100 dage efter, såfremt der ikke foreligger negativ drægtighedsundersøgelse fra en dyrlæge. 

”Nye avlere” skal være opmærksom på, at hvis hoppen ikke bliver drægtig i 1. insemineringsperiode, kan hoppen insemineres igen, uden at man skal betale endnu en 1. rate, da det er et engangsbeløb.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner