Blog: Hvordan får man en hverdag med heste og skole til at hænge sammen?

04-04-2018 16:15

Amira Aasted

Ja, det er ikke altid lige nemt,  og jeg ville aldrig kunne få det til at gå op i større enhed uden min mor, sådan fortæller Amira Aasted i denne måneds blogindlæg

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De dage hvor min mor har det bedre, køre hun som regel ud til hestene om formiddagen, og står for mugning, gå ture, longering, massør, smed, gør foder klar, som mash og roepiller osv. 

Sådan ser min uge ud
Mine heste har som regel en dag, hvor de har fri, ellers bliver de skridtet, eller trukket med, og så en dag i longen. Det klarer min mor om formiddagen. Som det er lig nu, har jeg endnu en hest i træning, så jeg har tre heste i stalden. Jeg underviser også en gang om ugen, nemlig tirsdag.

Derudover kører vi til undervisning 1-2 gange om ugen hos Lisbet Seierskilde på Jontrupgården i Lejre. Det tager ca. 1 time og 10 min hver sin vej, så jeg bruger også en del af min tid i bilen.  Men hvert minut jeg har, bliver udnyttet - det vil sige, i bilen på vej til undervisning, skifter jeg både tøj og laver lektier, for min mor kommer og henter mig direkte i skolen med hestetrailer på - også er det ellers bare af sted til undervisning. 

Jeg er så heldig at have en mor, som går lige så meget op i heste som jeg selv gør, ellers kunne alt dette ikke lade sig gøre. Min hverdag med hestene er som regel færdig imellem kl 19-20.00 hver aften, hvor det så hedder lidt lektier - jeg har ikke så mange for, da jeg altid kæmper for at nå det hele skolen, det er kun større ting som projektopgaver,  jeg arbejder med derhjemme.

Jeg er meget opsat på at være rigtigt meget på i skolen, nu elsker jeg også at gå i skole - jeg ved ikke noget bedre end at få opgaver og stræbe videre på.

Copyright Ridehesten.com


Yndlingsfaget er matematik
Matematik er mit yndling fag, jeg elsker det og er også rigtigt dygtigt til det. Jeg har altid nogen andre opgave end de andre i klassen, da jeg er meget længere fremme end dem.

Selvom jeg er ordblind forhindret det mig ikke i at hænge i. I dansk køre det også godt, dog ikke med 12 taller hele tiden, men i matematik får jeg gode karakterer.
 

Et samarbejde med skolen
Når man nu tager ud til alle de større stævner som jeg gør, og er væk i længere tid ad gangen, kræver det et godt samarbejde med ens lærere. Jeg havde rigtigt meget fri fra skole sidste år 2017 pga. stævner, samtidig med meget andet. Det var tit, at jeg var væk fra onsdag og resten af ugen.  Derfor har jeg også den aftale med mig selv, at jeg virkelig vil hænge i, når jeg er i skole - vise at jeg godt kan begge dele, og faktisk også nyde at gå i skole, for det gør jeg!

Nyheden fortsætter efter annoncen

PT er det kun sket 3 gange, at jeg har haft lektier med til stævner, ellers har jeg sørget for at lave dem, inden jeg har taget afsted.

For mig gælder det om at have ja-hatten på, når jeg synes tingene ser ud til, at det ikke hænger sammen, for det kommer jo som regel til at gå meget godt ikke?
 

 

 

For mig er det en glæde at gå i skole, og tage ud til hestene hver dag. Selvfølgelig er der nogen andre ting som jeg må give afkald på, som er mine skole veninder -dem ser jeg ikke så tit. Men de er altid søde, og forhøre mig hvis der er noget, de meget gerne vil have mig med til, hvornår jeg kan og så på passer de det ind. Bedre skoleveninder skal man lede længere efter.

For mig er dette livet fremover, og  huske på hvorfor man har valgt dette - og det er  jo at have denne glæde med hestene hver dag, mærke hestene under en arbejde, og se hvor meget de udvikler sig sammen med en. Og så tage af sted til stævnerne for at vise andre, at man har rykket sig, det er fedt! Men når man synes det hele brander på, så tænk lige tilbage på den glæde ens heste har givet en igennem livet, og tag JA HATTEN PÅ.

Mange Hilsner
Amira Aasted

Copyright Ridehesten.com

Info

Om Amira Aasted

Jeg hedder Amira Aasted Jespersen. Jeg bliver 14 år her den 4. Juni, så det er meget snart.
Jeg bor i Skælskør nær Slagelse på Sjælland sammen med min mor og hendes kæreste. Min far og mor er skilt, men det mærker man ikke så meget, da de har det godt sammen, og jeg har som regel også både min mor og far med til de store stævner.

I Januar 2016 fik jeg en dressurpony mere, nemlig ham jeg har nu, Top Tilas kaldet Topper. Han var hingst, da jeg fik ham, men vi fik han kastreret i December 2016, da han blev temmelig hingstet, og jeg kunne ikke styre ham.
Han er 11 år nu.

Så gik det ellers stærk, jeg red ham til B-pony og startede mit første landsstævne i April måned 2016, hvor vi blev nr. 2 med 72% i PRT, og med de % blev han A-pony i et huk, og vi måtte måde ride ECCO Cup og starte Danmarksmesterskabet.
Det var så vildt.

Vi har siden haft international debut, og vundet Nordisk Mesterskab 2017 både for hold og individuelt.
Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen