Begge danskere over 70% i Grand Prix

25-08-2014 19:12

Jytte Lemkow

I den indledende Grand Prix, som skal afgøres holdkonkurrencen i dressur ved WEG 2014 i Normandiet, opnåede både Mikala Gundersen og Lars Petersen i dag over 70%

Så er første halvdel af verdensmesterskabet for hold afviklet og det i øsende regn for langt de fleste af de 49 hestes vedkommende. I morgen skal så de næste 49 i ilden - et gigantisk felt med præstationer af meget forskellig kvalitet.

Som forventet har Tyskland lagt sig mageligt i spidsen med deres to svageste ryttere, Fabienne Lütkemeier på D'Augostino FRH and Kristina Sprehe på Desperados FRH. Derefter følger Holland ligeledes med stor afstand til Storbritannien, som følges helt tæt af USA, Danmark og Sverige.

Kendere af sporten vil vide, at de bedste ryttere starter på holdmesterskabets anden dag. Det i sig selv kan give store rokkeringer ligesom det faktum, at svageste rytter ikke tæller til slutresultatet kan give anledning til markante ændringer i rækkefølgen.

Lars Petersen og Mariett var til start som nr. 43 og opnåede ligesom Mikala at runde de 70% endda med 0,515% mere.  Mariett gik - hvis det kun var bagfra der så ud til at være for få trin i den første piaffe - uden egentlige øvelsesfejl, men det så ud som om, at der virkelig skulle rides på den bane, som ikke har kunnet absorbere al det regnvand, der er faldet i dag.

I morgen skulle vejret blive bedre. Der startes igen kl. 8.00 med ingen ringere end Isabell Werth på Bella Rose fra Tyskland, og først ved 18.00 tiden ved vi, hvordan medaljefordelingen er blevet. Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby har startid kl. 11.15 og Ankermanden på det danske hold, Anna Kasprzak, rider ind på banen på Donnperignon kl. 16.42.

Meget skal gå galt hvis ikke Tyskland vinder guld, og mon ikke det er Holland og Storbritannien, der skal fordele sølv- og bronzemedaljerne imellem sig. For Danmark sætter vi liden til, at Nathalie rider ca. 75% hjem, medens Anna gerne skulle havne tæt på eller gerne over de 80%!

I Totilas’ fraværd er det nok den regerende olympiske mester engelske Charlotte Dujardin og Valegro samt tyske Helen Langehagenberg man kan vente sig de bedste præstationer af med Isabell Werth som en af outsiderne.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen