Beezie Madden suveræn i front til World Cup-finale

14-04-2018 10:50

Charlotte Kondrup

Santiago Varela Ullastres sørgede for masser af spænding i fredagens anden runde af World Cup-finalen i Paris. På hans bane, der gav en del fejl, blev det igen amerikanske Beezie Madden, der trak det længste strå og nu er suverænt alene i front til World Cup-titlen

Copyright Ridehesten.com
Vinderen Elizabeth Madden og Breitling LS ved Longines FEI World Cup-springningen i går Foto: FEI/Liz Gregg
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der skulle rides stærkt og sikkert, hvis man ville med i omspringningen i anden runde af World Cup-finalen i går aftes. Tiden var stram, og hele seks ryttere fik en enkel tidsfejl og var dermed ude af kapløbet op en topplacering i dagens runde, og dermed en bedre placering i det samlede klassement. Til gengæld nåede ni ryttere omspringningen.

Hjemmebanesejr udeblev
Selvom franskmændene uden tvivl håbede på en hjemmebanesejr, lykkedes det hverken Kevin Staut på Silver Deux de Virton HDC e. Kashmir van Schuttershof/Heartbreaker eller Simon Delestre med Chesall Zimequest e. Casall/Concerto at ride sig ind i toppen. For Simons vedkommende var det sidste spring, han måtte se falde. Den svære vending til indspringet af dobbeltspringet kostede en bom for både Douglas Lindelöw med Zacramento e. Cardento/Cortus samt for den regerende World Cup-mester McLain Ward på HH Azur e. Thunder van de Zuuthoeve/Sir Lui (Oprd. Nathalie Beaufort). For at øge chancen for at genvinde titlen, gjorde McLain alt hvad han kunne. Med omspringningens hurtigste tid var han også tæt på, hvis det ikke havde været for bommen i indspringet af dobbeltspringet. Men han er endnu ikke helt ude af topkampen, da han efter de to første runder ligger på en delt fjerdeplads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tæt opgør i omspringningen
Med en forrygende omspringning fik Harrie Smolders på den altid velspringende Emerald e. Diamant de Semilly/Carthago Z redet sig ind på andenpladsen, efter han kom i mål i tiden 33,44 sekunder, hvilket skulle vise sig at være kun 22/100-dele langsommere end Beezie Madden. Som næstsidste rytter i omspringningen gjorde Henrik von Eckermann et godt forsøg på Toveks Mary Lou e. Montendro/Portland L, men med tiden 33,92 sekunder var det ikke godt nok til at ligge helt i toppen. Det var dig nok til at sikre tredjepladsen. 

Som sidste rytter på banen gjorde Beezie Madden og Breitling LS e. Quintero/Acord II (opdr. La Silla, Monterry, Mexico) rent bord – alt flaskede sig hele vejen rundt, og med en fejlfri runde i tiden 33,22 sekunder, ligger hun nu rigtig lunt i svinget til en World Cup-titel. 

Resultatliste fra fredagens afdeling.

Det samlede klassement efter fredagens afdeling.

Tredje og sidste del af finalen finder sted søndag fra kl. 14. Se startlisten.

Copyright Ridehesten.com
Svenske Henrik von Eckermann og Toveks Mary Lou ligger nummer to i den samlede stilling med i alt 4 fejl. Photo Tony Parkes/FEI presse
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen