Baltic Cup: Vi har taget alle vores forholdsregler (video)

05-12-2020 20:43

I denne weekend bliver årets Baltic Cup finale afholdt hos Riders Cup og trods strenge restriktioner, hvor alle er blevet testet for COVID-19 og flere besøg af politiet, så glæder teamet bag Baltic Cup sig over, at det lykkedes at afholde et godt stævne

Copyright Ridehesten.com
Allerede inden stævnet gik i gang havde politiet fået anmeldelser fra fire jyske rideklubber og politiet har derfor været flittigt forbi Riders Cup, uden at have nogle bemærkninger. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er en svær tid i øjeblikket, specielt hvis man er stævnearrangør og gerne vil arrangere stævner til glæde og gavn for alle. Det kræver ufatteligt meget planlægning og mange uvante løsninger for at overholde sundhedsmyndighederne og regeringens retningslinjer og restriktioner under COVID-19.

Oprindeligt skulle årets Baltic Cup finale have været afholdt på Vilhelmsborg, men da det ikke lykkedes, måtte arrangørerne bag den populære turnering finde et alternativ for, at finalen kunne afholdes. Riders Cup har haft succes med at kunne afholde stævner i den seneste tid, hvor de har været i god kontakt med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og ejer af Riders Cup, Glen Nielsen, tilbød derfor at pony, children og juniorryttere kunne få lov til at ride årets finaler på Sjælland.

På kort tid blev stævnet en realitet og i onsdags ankom de første heste og ponyer til stævnet, hvor konkurrencerne har været i gang fra klokken 8.00 torsdag morgen og afsluttes i morgen sen eftermiddag.
– Selvom det hele er foregået en lille smule hurtigt, og det var i sidste øjeblik, at vi vidste, at stævnet blev til noget, så har vi haft et godt team, fortæller Glen Nielsen, som samtidig fortæller, at der er lavet en hel del tiltag, så de har været sikre på, at samtlige mennesker havde en siddeplads.

Copyright Ridehesten.com
I anledningen af dette stævne har Riders Cup anlagt en midlertidige siddepladser, så alle har haft mulighed for at sidde ned som restrektionerne foreskriver. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I går aftes blev der på Ekstra Bladet bragt en artikel omkring afholdelsen stævnet, som har medført en masse spørgsmål om, hvordan det har været muligt for Riders Cup at afholde stævnet. Bestyrelsesmedlem i Baltic Cup, Therese Kemp, som til dagligt arbejder som advokat og Glen Nielsen har op til stævnet været i tæt dialog med politiet. 

–Vi har inden vi startet Baltic Cup været i tæt dialog med politiet og talt med deres jurist og dem op til 5-10 gange, vi har lavet en lang redegørelse, som politiet modtog inden stævnet, hvor de fik at vide, præcist hvor mange ryttere, der red hvornår, i hvilke aldersgrupper, og de har derved været med i hele processen optil. Man kan nemlig som vi forstår det, ikke få hverken godkendelse eller afslag af politiet på forhånd, fordi det som politiet gør, er at de holder opsyn, så skriver de en rapport, og så er det deres jurist, som træffer en beslutning om, hvorvidt et stævne skal gennemføres eller ej.

Blandt tiltagene for alle som deltager ved stævnet, hvad end man er rytter, forældre, fotograf eller banepersonale, så har man skullet aflevere en negativ corona-test, inden man kørte ind på pladsen. Det er kun akkrediterede trænere, som har adgang til opvarmningen, forældrene er henvist til at sidde ned i opvisning hallen, både til- og afskridtning foregår udendørs, der gås bane i hold med max antal ryttere, mundbind bæres overalt på pladsen, medmindre man sidder på en hest eller sidder ned, og så er der vagter, der holder øje med, at alle restriktioner bliver overholdt.

– Vi har haft besøg af politiet flere gange og i går op til flere gange om dagen, de har gennemgået alle hallerne og har ikke haft nogle bemærkninger, fortæller Therese.

Hør herunder Therese Kemp, Glen Nielsen og Julie Dresler fortælle meget mere om forberedelserne optil og hvordan de har håndteret at afholde stævne i en svær tid.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner