At være dyrlæge til Nordisk mesterskab

26-06-2015 17:08

Anne-Sofie Schou Munk

Casper Tschernja er behandlende dyrlæge til de nordiske mesterskaber i Bernstorffparken. Det er en vigtig funktion, både til akut behandling, men også som en præventiv funktion

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæge Casper Tschernja

En almindelig stævnedag består først af staldgang med chefdyrlægen, hvor man holder øje med hestenes generelle sundhedstilstand.

Efter det skal Casper på skift opholde sig på opvarmningsbanen, og ved selve springbanen så han er tilstede som et generelt opsyn, og hvis der skulle opstå en akut situation hvor der er brug for en dyrlæge.

I går fornemmede en svensk rytter var der for eksempel at hendes hest ikke var 100 % i orden, at hendes hest ikke var helt som den plejede da hun red, og lørdagmorgen lå hesten også rigtig nok, meget ned og Casper kunne konstatere at den havde en mild kolik. Rytteren kunne da også fortælle at hesten lider af vinterkolik, og derfor genkendte hun hurtigt symptomerne.

Casper behandlede den med tarmafslappende, vitaminer og et drop med væske, og kunne konstatere at hesten hurtigt var i bedring. På grund af den hurtige behandling, et godt samarbejde mellem rytter og dyrlæge så man hurtigt kunne stille den rigtige diagnose, er hesten ifølge Casper klar til at starte stævne når det går løs igen i morgen. Hesten havde helt tilfældigt, og heldigvis, hviledag i dag.

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing