Årets sidste julestævne i Hillerød

06-12-2020 21:01

Mette Emilie Pedersen

Hillerød Sportsrideklub afholder i denne weekend springstævne, og i dag var det ponyrytternes tur til at vise deres værd inde på springbanen. Med dagens sidste klasse, som var en MB2** for etter-ponyer sluttede det sidste af Hillerøds julestævner i år

Copyright Ridehesten.com
Norah Sara Ulrich Bøge på Clareview Skip (e. Tulira Robuck/Drimcong Owen) avlet af Michael Mc Tigue. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en lørdag med velspringende hesteekvipager, med blandt andet to OL-ryttere på startlisterne, blev det tid til at sende ponyerne og deres modige ryttere ind på banen, her anden søndag i advent.

Der blev både brugt godt af de forskellige metoder – og LA1* blev afviklet som stilspringning. Her blev vist eminent ridning, hvor alle fejlfri ryttere blev belønnet med over 8 i stilkarakter. Det må siges at være en god stilspringsdag.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Amalie Lysbo på Awatovi. Foto: Ridehesten.com/ Mette Emilie Pedersen

Caroline Amalie Lysbo på Awatovi, en vallak fra 2005, blev højdespringerne, set på alle stilspringningerne, ekvipagen blev nemlig belønnet med ikke mindre end 8,8 i bedømmelsen.

Dagen blev afsluttet med MB1* og MB2** klasser, hvor ponyerne havde det noget sværere med at gennemskue banen. Specielt MB1* skabte problemer for ekvipagerne, og ud af i alt 20 ekvipager var det kun fire, som klarede sig fejlfrit igennem banen.

Copyright Ridehesten.com
Kaya Bækbo Holm på Shania. Foto: Ridehesten.com/ Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Norah Sara Ulrich Bøge på den 13-årige vallak Clareview Skip e. Tulira Robuck/Drimcong Owen var eneste fejlfrie ekvipage i netop MB1* for etter-ponyerne. Det samme gjorde sig gældende for toer-ponyerne; har var det blot Kaya Bækbo Holm på Shania, som klarede at ride banen fejlfrit.

Emilia Norrbom Sams på Ängaskogs Cooper e. Poetic Justice/Nice-N-Easy endte side om side med Merle Hartvig Nielsen på Gcs Rambo e. Cashelbay Cruise; begge ekvipager var nemlig fejlfri og igennem banen for MB2** kategori 1-ponyer i tiden 63,77 og måtte dermed dele 1. pladsen i dagens sidste klasse.

Hillerød Sportsrideklub håber på at kunne byde en masse ekvipager velkomne til deres nytårsstævne, hvis ellers corona-situationen tillader dette mellem jul og nytår.

Se alle resultater her

Ridehesten var til stede under hele stævnet både lørdag og søndag. Se billeder på Ridehesten.com snart!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner