Annika Knudsen Lorentsen
Danmarks repræsentant i springningen ved OL i Tokyo er 34-årige Andreas Schou, som er erfaren mesterskabsrytter for Danmark, men debutant ved OL.
Andreas er ankommet godt i Tokyo, som han rejste mod i går. Her er han klar til at lave de sidste forberedelser, inden han skal debutere ved OL, når springkonkurrencerne starter i næste uge, og Andreas fortæller, at det er en drøm, som han længe har haft.
– Det er en drøm, der næsten altid har været der, og særligt efter, at man begyndte at ride international sport. Det er det største at opnå, og efter jeg har redet en række seniormestersskaber, så har den største drøm været, at få et OL på CV'et, fortæller han, og fortsætter:
– Det er vanvittigt spændende nu at skulle ride ved OL, og jeg føler mig godt rustet, og så har jeg en rigtig god hest. Det har været planen i et år at ride mod, at min hest blev klar, og han har udviklet sig fantastisk det sidste år.
Det er selve konkurrencen, det handler om
Man høre ofte atleter, og nok særligt debutanter, der udtaler, at de glæder sig til at komme til OL, for at opleve stemningen, og bare være ved et OL. Andreas er dog helt klar i mælet, omkring, at det han glæder sig til at opleve, er selve konkurrencen.
– Jeg har været tilskuer til et OL, og det er en kæmpe begivenhed, men det er uden tvivl sporten, der bliver det mest spændende, og som er det jeg glæder mig til at opleve.
Målet er en finaleplads
Det er en krævende konkurrence, der venter, hvor 75 ekvipager mødes i den første individuelle konkurrence tirsdag den 3. august. Herfra går blot 30 ekvipager videre til onsdagens konkurrence, hvor det afgøres hvilke ryttere, der kan hænge medaljer om halsen, i den individuelle konkurrence. Senere på ugen rides der holdkonkurrencen, men her kommer Andreas ikke til start, da han er eneste danske springrytter ved OL. Det er altså tirsdag, og forhåbentligt onsdag, at vi kan opleve Andreas og hesten Darc De Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus).
– Første delmål er at komme blandt de 30 bedste, og dermed komme i finalen. Hvis det lykkes, så er målet, at je kan ride mig ind i top-10, fortæller Andreas, og fortsætter:
– Det er klart, at jeg virkelig håber, at det lykkes den første dag. Det ville være superærgerligt at skulle rejse hjem uden at springe finalen. Jeg tror virkelig på, at hvis Darc er tilpas, så kan vi være med mod de bedste. Det hele skal bare gå op i en højere enhed.
Andreas har redet mange store klasser, og også deltaget ved store mesterskaber mange gange, og netop den erfaring, kan blive en stor hjælp for ham, når han skal præstere i Tokyo.
– Jeg er selvfølgelig spændt, men jeg har heldigvis masser af mesterskabserfaring, og jeg plejer kun at blive bedre og skarpere, når det strammer til. Vi er i hvert fald taget afsted med selvtilliden i orden, og så må vi tage den derfra.