Anden dag med KWPN-dressurhingste

04-02-2023 08:28
Avl

Det er nu fjerde dag med hingstekåring hollandske avlsforbund KWPN og anden dag med dressurhingste. De første godkendte dressurhingste og præmiehingste blev udnævnt fredag

Copyright Ridehesten.com
Hingsten Prisco RS2 e. Tørveslettens Sylvester/ Negro. Foto: RS2
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag ved KWPN-hingstekåringen i Den Bosch har været helliget dressurhesteavlen, og flertallet af de 3-årige dressurhingste er blevet bedømt. For første gang i år har den tyske landsholdsrytter Sönke Rothenberger, der har en hollandsk mor og er hollandsktalende, deltaget som praktikant i KWPN's dressuravlsledelse.

Fredagens fremvisning af 3-års hingste blev domineret af verdensmesteren Glamourdale og hingsten Le Formidable, der stiller sin første årgang. Begge hingste fik fire sønner godkendt, og begge har fået en præmiesøn. Også VM-bronzemedaljevinderen Hermès fik en søn kåret.

DV-hingsten Tørveslettens Sylvester e. Sezuan/Stedinger (opdr. Stutteri Tørvesletten ApS) har også en søn med, som allerede ved forbesigtigelse strålede af høj kvalitet. Den blev i går godkendt og fik også prædikat som præmiehingst.

Den danske hingstestation Blue Hors fik kåret hingsten Purple Rain V.O.D. e. Desperado/ Negro og en unavngiven hingst e. Glamourdale/ Londonderry, som de begge fremstiller sammen med Joop van Uytert.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Endvidere er der fredag godkendt hingste efter danskejede eller tidligere danskejede hingste som Fynch Hatton, Vivino og Vitalis. Når hingstekåringen om et øjeblik går i gang igen, bliver det bl.a. med blik på første årgang efter Jameson RS2, og desuden skal vi se afkom efter Kjento, Blue Hors Farrell og Blue Hors Fifty Cent.

Foreløbige præmiehingstene er:

  • Kat.nr. 370 Power Dancing e. Glamourdale/ Johnson
  • Kat.nr. 491 L’Avenir e. Le Formidable/ Sir Donnerhall I
  • Kat.nr. 527 Pablo Picasso e. Taminiau/ Florencio
  • Kat.nr. 532 Prisco RS2 e. Tørveslettens Sylvester/ Negro

Som altid kan arrangementet følges på Clipmyhorse.tv eller på KWPN.tv.

Tidsplan for hingstekåringen.

Kollektionen af unghingste med billede, fakta og 3-leddet stamtavle.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald