Anabel i hospitalskarantæne

28-07-2010 08:59
Det var mere end blot maveonde. Den tyske dressurrytter, Anabal Balkenhold, som måtte forlade CHIO Aachen før tid, ligger i karantæne på en tysk hospital

Den hårdnakkede Norovirus, der kan smitte blot ved berøring af f.eks. et dørhåndtag, forårsager mave- og tarmproblemer og medfører ofte stort væsketab. I nogle tilfælde kan det føre til hospitalsindlæggelse og karantæne. Så slemt er Bellis alias Anabal Balkenhols tilfælde. Belli, der er datter af Klaus Balkenhol, startede i forrige weekend for Tysklands dressurhold ved det internationale ridestævne CHIO Aachen, hvor hun startede Dablino e. De Niro i CDIO-turen og Rubens Royal e. Rubinstein i CDI-turen. Hun var en af årsagerne til, at der blev plads til canadiske Belinda Trussell og danske Anne van Olst i CDIO Grand Prix Kür om søndagen, for da var Belli så syg, at hun havde forladt stævnepladsen og efter et par dage med feberkramper i hjemme blev hun tirsdag hospitalsindlagt og er stadig i karantæne. Med hesten Dablino er det gået stærkt for den unge rytter, der pludseligt må anses for landsholdsaktuel med familiens røde vallak, som har fået sin grunduddannelse hos Holga Finken.

Norovirus er det virus, som oftest giver akut maveinfektion med diarré og opkast. I Danmark kaldes sygdom med norovirus for "Roskildesyge", fordi det første danske sygdomsudbrud var i Roskilde i 1936.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen