Alt er muligt her

06-06-2024 06:42

To tætte kollegaer igennem flere år, Cecilie Ventzel Jensen og Lennart Lindberg, valgte at starte eget firma, da deres tidligere arbejdsgiver Blue Hors lukkede reproduktionsklinikken på Korshøjgaard. Nu fortsætter de to som selvstændige samme sted

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Ventzel Jensen og Lennart Lindberg, der her ses sammen med deres rugehopper, er kundens sparringspartner og faglige rådgiver i processen, når hoppen skal ifoles. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Cecilie Ventzel Jensen og Lennart Lindberg var hinandens nærmeste kollega, da de arbejdede sammen i den tidligere reproduktionsafdeling på Blue Hors igennem to år, hvor Lennart også tappede hingstene og havde medansvar for ungheste- og markmanagement.

Cecilie har tidligere arbejdet to år på Blue Hors som hestepasser, og siden hun startede dyrlægestudiet, har hun hver eneste sommer arbejdet i Blue Hors’ hoppestald og ungehesteafdeling. Da hun var færdig med studiet, var den oprindelige plan at tage til udlandet, men hun blev tilbudt job som dyrlæge på Blue Hors og slog til.

Hverken hun eller Lennart, der har taget inseminørkursus, kunne forestille sig et bedre sted end der, hvor der var så mange hopper at lære fra. Udover bedækningshopper havde de ansvar for Blue Hors’ egne avlshopper samt rugehopper og foretog tiltagende mange embryo transfer.

Det var et stort ansvar med meget frihed, og vi har været vant til at skulle træffe beslutninger, fordi det gik stærkt. Vi arbejdede meget, men det var fedt og sjovt, fortæller Cecilie og suppleres af Lennart: – Når man har stået det igennem sammen og virkeligt holdt af det, så kan man klare alt, så vi turde godt kaste os ud i at lave selvstændig forretning sammen.

Da Blue Hors lukkede reproduktions- og unghesteafdelingerne i Randbøl, fik Lennart, 33, og Cecilie, 30, mange opfordringer fra kunder, de havde fået et nært forhold til, om at starte selvstændigt, og netop fordi den eksisterende praksis skulle lukke, turde de godt binde an med at lave deres eget. De stiftede så firmaet Equinito.

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen