Alan Neergaard fylder 60 år

04-04-2023 19:01

Alan Dinesen Neergaard runder et skarpt hjørne i morgen, hvor han kan fejre sin 60-års fødselsdag

Copyright Ridehesten.com
Alan Neergaard. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alan Dinesen Neergaard, gift med Kirsten Neergaard, er oprindeligt uddannet landmand. Da hans svigerfar, Bent Neergaard, var en af arrangørerne af det første World Cup-stævne i springning på Vilhelmsborg, blev Alan involveret i stævnet med maskinkørsel. Her dannede han team med den internationale Hermann Duckek, som lærte ham op i banebygning, og således var Alan med til at lave ridebanebundene til ridestadion ved OL 1996 i Atlanta.

Det blev et speciale for Alan, og han har igennem en årrække fabrikeret og solgt ridebanebunde, og har ligeledes lavet den blanding, der år efter år er brugt til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Alan er meget kreativ, og han har selv opfundet flere produkter, som han har forhandlet. Da familiens virksomhed begyndte at forhandle staldinventaret Röwer & Rüb, viste det sig, at Alan har et rigtig god sans for at indrette stalde og staldbygninger, og han var chefdesigner af bl.a. på Lotte Vagners Birkelunden i Fredensborg.

Mens DM i dressur blev arrangeret af Anne Lütken på Broholm igennem 15 år, stod Alan Neergaard for banerne. – Han var en kolossal hjælp, meget entusiastisk og satte en ære i arbejdet med DM-banerne i samtlige 15 år, fortæller Anne Lütken.

Alan er kendt vidt og bredt i hestebranchen som en ildsjæl og for sin uudtømmelige hjælpsomhed. Blandt sine mange gøremål har han også været medstifter af Scandinavian Jumping Tour. I generationsskiftet i virksomheden Neergaard har familien netop bibeholdt stalddesign og trailere, som er nogle af Alan spidskompetencer. 

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen