Agnete Kirk Thinggaard trives i Florida (video)

21-01-2020 07:22, af Thomas Bach Jensen

Blue Hors-dressurrytter Agnete Kirk Thinggaard har gjort status på sit ophold i Florida og fortæller her om, hvordan hun og hestene trives i det vanedannende dejlige klima og om hendes forestående stævnestart med tre avlshingste

Copyright Ridehesten.com
Agnete Kirk Thinggaard og ungheste Vegas Volt på deres træningsbase, Legacy Farms i Florida. Foto: Privat.

– Klimaet i sig selv er jo totalt vanedannende. Her er sol og palmer og altid varmt og dejligt, og det er helt vildt fedt. Man får helt automatisk ekstra energi og overskud bare på grund af vejret, fortæller hun meget glad.

 

Hestene er faldet godt til

Alle fem heste trives også rigtig godt i Florida, og de har alle taget rejsen super godt, og de klarer også varmen rigtig fint. Især hingstene tabte sig lidt på rejsen, men de har taget på igen og ser rigtig fine ud nu.

– De er glade, friske og i super humør. Det er som om, at varmen og solen også påvirker deres humør til det bedre, fornemmer Agnete.

Ikke blot de tre hingste Blue Hors Don Olymbrio, Blue Hors Zatchmo og Blue Hors Veneziano, men også hoppen Atterupgaards Orthilia var igennem en længere karantæne, efter ankomst til Wellington. Karantænen for hopper er ikke så lang, så Orthilia var hurtigt ude igen, men hingstene har stået der længe. De første to kom ud for halvanden uge siden, og Veneziano kommer ud i denne uge.

– Det er virkelig omstændeligt og tager lang tid, men til gengæld er faciliteterne i karantænestalden helt i top, og derudover har der været super folde, som de kunne gå på, så det har været helt fint, fortæller Agnete og fortsætter: – Vi har kunnet træne hver dag i karantænen. Godt nok er det på en springbane, men hingstene har vænnet sig til, at der sker lidt af hvert omkring dem, mens vi rider, og det har jo været fin miljøtræning.

Copyright Ridehesten.com
Agnete og Veneziano sammen med træner Lars Petersen. Foto: Privat.

Til ridestævne med tre hingste

Agnete kunne ikke ride ved sæsonens første store stævne i forrige uge, da hingstene ikke var ude af karantæne endnu, men netop nu står hun overfor sit første stævne i Wellington, og hun glæder sig helt vildt. Don Olymbrio og Zatchmo skal gå CDI3*, og Veneziano skal gå to nationale Grand Prixer, fordi man kun kan starte to heste i CDI’en.

– Det bliver så skønt at komme op ad midten igen, fortæller Agnete med glæde i stemmen.

De tre hingste er stadig forholdsvis ”nye” i gamet. Don Olymbrio i den forstand, at hans og Agnetes samarbejde er helt nyt, og både Zatchmo og Veneziano er stadig forholdsvist urutineret på dette niveau. Derfor er de første stævner enormt vigtige i forhold til at få rutine, finde sammen inde på banen, hvor Agnete også skal lære, hvordan hestene hver især reagerer på de forskellige situationer.

– Der skal samles erfaring på alle tre heste. Masser af erfaring – og helst på rekordtid, siger hun med et smil og samtidig utvivlsom alvor.

Copyright Ridehesten.com
Gårdhaven på Legacy Farms i White Fences lige udenfor for Wellington. Foto: Privat.

Don O. føles som et privilegie

Der er mange på Instagram og Facebook, som spørger til en status på samarbejdet mellem Agnete og Don Olymbrio, og slår begejstret fast, at det går rigtig godt.

– Det har været en fornøjelse at overtage så velredet og veluddannet en hest som ham. Han er høflig, utrolig talentfuld og bare så skøn at ride på. Jeg synes, vi har ret godt styr på det meste i træningen, så næste skridt er jo stævnerne, der som sagt begynder i denne uge. Vi tager et stævne ad gangen og lægger planer for efterfølgende stævner løbende, forklarer Agnete.

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted med ham. Det er et kæmpe privilegie at få en hest som ham, lyder det fra rytteren.

Veneziano-søn til fremtiden

Udover de tre hingste har Agnete medbragt en 6-års vallak, Vegas Volt efter Veneziano, som hun er meget glad for at ride på.

– Det er rigtig sjovt at uddanne en unghest, og jeg synes, det er ekstra sjovt, fordi han er efter Veneziano. Han er meget modtagelig for uddannelsen, og jeg skal ride nogle mindre stævner på ham herovre som led i hans uddannelse. Han er en spændende hest til fremtiden, og jeg tror, han kan blive rigtig god, fortæller hun om den tyskfødte hest.

Copyright Ridehesten.com
Don Olymbrio har fundet sig rigtig godt til rette i sine nye omgivelser. Foto: Privat.

Lige så fantastisk som altid

Orthilia er nu færdig med sin egentlige genoptræning og skal nu bygges op til stævner igen. Det kommer til at tage lidt tid, men Agnete håber, at hun kan nå at ride et stævne eller to på hende i Wellington, inden turen går hjem igen.

– Hun er lige så fantastisk, som hun altid har været, men det er klart at jeg går langsomt frem og passer rigtig godt på hende, så vi ikke får en skade igen, forsikrer Agnete.

 

Stort boost til uddannelsen

Agnetes fem heste er opstaldet på Legacy Farms i White Fences hos hendes træner Lars Petersen og hans kone Melissa Taylor. Agnete træner med Lars hver dag, men ikke alle heste går undervisning hver dag. Som oftest rider hun to heste for Lars hver dag, og så veksler hun lidt mellem hestene, så de hele tiden får en eller to fridage fra træning.

– Det giver virkelig et boost til min uddannelse. Før trænede vi mest på Skype, og så var han hjemme i Danmark op til stævner, men i den her periode kan vi virkelig få fat på nogle ting og komme i dybden med grundridningen og de forskellige issues, hver hest har, og det fungerer super godt, forklarer Agnete.

– Jeg er rigtig glad for at træne med Lars, og vi har et rigtig godt samarbejde med stor respekt for hinanden og for hestene, understreger hun.

Copyright Ridehesten.com
Med fem konkurrence optager man lidt plads på staldgangen. Foto: Privat.

Trives med de andre heste-tosser

Agnete er rigtig glad for at være opstaldet hos Lars og Melissa og fortæller, at de har en super hverdag sammen. Til at passe sine heste har hun jeg to hestepassere med hjemmefra; hendes stævnegroom, Trine Ølgod, og hendes groom fra Julianelyst, Katrine Seidelin.

– De knokler og er fuldstændig uundværlige for, at dette eventyr kunne realiseres. Det er teamwork, og ingen rytter kan fungere optimalt uden gode hestepassere til at sørge for alt det, de sørger for. Det er virkelig et team, der skal fungere for, at det hele fungerer i de 6 minutter, man er på banen, og jeg er rigtig glad for mit team, forsikrer Agneter, der samtidig slutter denne status med ordene:

– Jeg har det fantastisk og trives i Florida sammen med alle de andre heste-tosser, der er her i sæsonen. Det er med skyklapper på, for det handler kun om heste, og det er fantastisk!

Copyright Ridehesten.com
Hestepasserne Katrine Seidelin og Trine Ølgod sammen med Zatchmo, og de nyder alle tre sol og palmesus. Foto: Privat.

Vær opmærksom på, at Agnete har take over på Blue Hors’ Instragram i dag tirsdag den 21. januar.

 

Blue Hors Don Olymbrio, 12 år, e. Jazz/Ferro (opdr. J. Lamers, NL)

Blue Hors Zatchmo, 11 år, e. Blue Hors Zack/ Donnerhall (opdr. Inge Bastian, DE)

Blue Hors Veneziano, 10 år, e. Vivaldi/ Donnerhall (opdr. Blue Hors, DK)

Atterupgaards Orthilia, 15 år, e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Atterupgaard, DK)

Vegas Volt, 6 år, e. Blue Hors Veneziano/ Don Gregory (opdr. Zuchtstall Kotschofsky, DE)

Copyright Ridehesten.com
Som vintergæst er det vanskeligt ikke at være begejstret for klimaet i Florida, som Agnete kalder for vanedannende. Foto: Privat.

Læs også

Agnete Kirk og Zatchmo på syvendeplads i Special

23-02-2020 09:36, af Camilla Tiefensee Schrøder

Lørdag aften blev Agnete Kirk Thinggaard og Blue Hors Zatchmo placeret på syvendepladsen i CDI5* Grand Prix Special ved Global Dressage Festival i Wellington. Ved samme stævne har den danskavlede Edison også opnået placeringer i lilletur

Endnu en dag med spændende top-dressur

22-02-2020 13:10, af Camilla Tiefensee Schrøder

I dag skal Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy ride kür ved World Cup-stævnet i Göteborg, og senere i aften er der femstjernet dressur på programmet i Wellington, hvor Agnete Kirk Thinggaard er til start med Blue Hors Zatchmo

70% til Agnete Kirk og Zatchmo

21-02-2020 10:00, af Camilla Tiefensee Schrøder

Agnete Kirk Thinggaard og Blue Hors Zatchmo kom på syvendepladsen med 70.652% i torsdagens CDI5* Grand Prix i Wellington. Den danske landsholdsrytter ser nu med stor forventning frem mod lørdagens Grand Prix Special

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Det kan ske for selv den bedste

21-02-2020 17:18, af Camilla Tiefensee Schrøder

Det var bare ikke Cathrine Dufour og Cassidys dag i dag. Først snublede Cassidy midt i sin ellers smukke travøgning og fik alle World Cup-tilskuerne til at gispe. Så var de lige ved at ride sejren hjem alligevel – men så gik det igen galt...

Rytter råber op: Stop med at dytte af os!

17-02-2020 17:14, af Camilla Tiefensee Schrøder

Efter en ridetur, hvor en bilist trykkede hornet i bund og gassede op lige ved siden af hestene, satte Mette Kofoed sig ned og skrev et opslag på facebook. Hendes budskab er nu gået viralt

Farvel til Romanov

20-02-2020 10:05, af Britt Carlsen

Hvornår er det tid til at sige farvel til en elsket hest? Aldrig, vil de fleste sige, men på et tidspunkt kommer det så vidt, at det er et ansvar, vi må påtage os som hesteejere. I dag blev der sagt farvel til en af de betydende avlshingste og sportsheste, Glock's (Blue Hors) Romanov

Verdens måske ældste hest er død

17-02-2020 15:04, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den australske quarter-pinto Calypso var fyldt 50 år, men alligevel kom dødsfaldet som en overraskelse for ejeren, da hesten var frisk og glad helt til det sidste

Dufour og Cassidy klar til World Cup

21-02-2020 11:37, af Camilla Tiefensee Schrøder

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy får lov at slutte som kronen på værket i World Cup Grand Prixen ved Göteborg Horseshow i eftermiddag. Se livestreaming her

Et OL-eventyr i Hobro

17-02-2020 10:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Sportsligt er Hobro mest kendt for sit superligafodboldhold, men i en mindre ridehal udenfor Hobro er en kvindelig dressurrytter og hendes kun 9-årige varmblodshoppe på vej mod at opfylde en barndomsdrøm om OL

FEI: Flere OL-ranking resultater underkendt

18-02-2020 08:49, af Annika Knudsen Lorentsen

FEI har besluttet af fjerne flere af de resultater som blev opnået ved stævner i Villeneuve-Loubet fra både den olympiske rangliste og fra verdensranglisten, og det betyder ændringer i OL-pladserne - ligeledes er der sket ændringer i holdpladserne til OL som følge af positiv dopingtest

Dufour og Cassidy kom stærkt igen og vandt kür

22-02-2020 19:00, af Camilla Tiefensee Schrøder

Efter et par uheldige overraskelser i gårsdagens Grand Prix lykkedes det Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy at holde tungen lige i munden hele vejen gennem deres flotte kür i dag og vinde World Cup-kvalifikationen med 87.860 %

– Jeg troede, at vi mistede hoppen

16-02-2020 11:50, af Marie Helene Rigård Rohleder

Enhver hesteejers mareridt blev til virkelighed for Sille Thomsen, da familiens to heste sad fast i kviksand-lignende mudder sidste lørdag. Efter fire timer blev hestene reddet, men den ene hoppe kæmper stadig med smerter og hævede ben 

 

6½ års fængsel for svindel af millioner af kroner

18-02-2020 16:39, af Thomas Bach Jensen

Mange danskere har i eftermiddag fulgt med i domsafsigelse i sagen mod Britta Nielsen om millionsvindel i Socialstyrelsen, og det forlyder nu, at 65-årige Britta Nielsen dømmes for alle forhold, og at dommen lyder på 6½ års fængsel. Hun ønsker ikke at anke dommen