Aarhusmesterskaberne i springning

02-10-2022 17:17

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Aarhus Rideklub afholder i denne weekend Aarhusmesterskab i springning for heste, hvor mesterskabsklasserne gik i LB2**, LA2** og MB2**, og der skulle derfor findes tre mesterskabsvindere

Copyright Ridehesten.com
Elisabeth Salhøj Rask og Chica. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Aarhus Rideklub har taget hul på indendørs sæsonen, og startede ud med at afholde Aarhusmesterskaberne i spring for heste, i Vilhelmsborgs flotte rammer. 
Udover de tre mesterskabsklasser, har det også været muligt at starte klasser fra LC til MA2** hen over weekenden. 
Banedesignere Erling Simonsen og Bjørn M. Hansen, har haft ansvaret for at designe weekendens baner. 

Dagens første mesterskabsklasse, LB2**, blev vundet af 17-årige Thilde Rosenstand Bach og Harmonie e. Camaro M, der red en lynhurtig og fejlfri runde med hele 3,6 sekunder ned til nummer to. Deres tid lød på 25,95 sekunder i omspringningen. Udover titlen som Aarhusmester, har equipagen udelukkende leveret nul-runder med placeringer i alle tre klasser hen over weekenden.

Thilde fortæller om deres kun sjette stævne sammen:

–  Jeg er taget til Aarhusmesterskaberne helt fra Nordsjælland, fordi Vilhelmsborg er et virkelig fedt sted. Vi red LB kvalifikationen i går, hvor vi blev nr. 6, og i dag kunne jeg mærke, hun bare var helt klar på opvarmningen, så jeg besluttede at lave nogle snævre vendinger. Det gik lige som planlagt, og vi havde en rigtig god og hurtig runde. Vi endte med at vinde, og jeg er megastolt af Harmonie og hendes præstation denne weekend.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev redet hjem af Sascha Meldgaard Mortensen og Kalusino e. Le Tot De Semilly/Calando I, der red en fejlfri runde med 29,55 sekunder i anden fase. Tredjepladsen gik til Rita Overgaard Nielsen og Fetterlein-W e. Favorit Ask/Churchill, der var lige i hælene på Sascha, med en fejlfri runde og 30,08 sekunder i anden fase. 

Endnu en lynhurtig ekvipage kunne kalde sig for Aarhusmester, denne gang i LA2**, der blev afviklet i metode A. Elisabeth Salhøj Rask og Chica e. Caricello red hurtigt og fejlfrit, og med en tid på 57,88 sekunder var hun ikke til at nå. Andenpladsen blev besat af Line Busk Heltborg og Karamber e. Starpower/Sam R. Selvom tiden ikke var til en førsteplads i dag, red hun alligevel hele 6 sekunder hurtigere end tredjepladsen, med 60,04 sekunder. Nicoline Bo Rasmussen og Emilia Imhoff e. Cajus/Carano, fik en flot tredjeplads med 66,38 sekunder

Mesterskabet i MB2** lå meget tæt, og det var tiendedele af et sekund der skilte top tre fra hinanden. Hurtigst var dog  Madelen Bennetsen og M.B Hummels ACDC e. Sir Shutterfly/Aston, der red fejlfrit i tiden 68,30 sekunder
Nummer to blev Erik Fogh Mortensen og Cambrinus e. Corratus/Latino, også fejlfri, i tiden 68,61 sekunder. Og nummer tre blev Anne Bjerre Lang og Fabrice e. Faldo/Lord Z, fejlfri i tiden 68,97. 

Find resultaterne fra hele stævnet her

Ridehesten har været til stede hele dagen. Billederne vil være online hurtigst muligt.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen