7 ting du (måske) ikke vidste om Ridehesten

04-06-2020 18:00

Maria Johansen

Magasinet Ridehesten er fyldt 25 år, og gennem alle årerne har vi produceret uendeligt mange artikler om emnet mange af os brænder for: Heste. Kom med bag kulisserne her 

Copyright Ridehesten.com
Forsider af Ridehesten.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvad kræver det egentlig at producere magasinet Ridehesten?

I 25 år har Mediehuset Wiegaarden i Hobro haft den store fornøjelse at skulle producere og udgive Danmarks største hestemagasin hver måned.

Her får du syv ting, som du måske ikke vidste om magasinet Ridehesten. 

1. På Ridehestens redaktion er der lige nu ansat seks medarbejdere. Deres gennemsnitsalder er ca. 47 år, hvoraf den ældste er 62 år og den yngste er 24 år. Derudover benytter Ridehesten også freelancejournalister eller fagpersoner fra bl.a. Dansk Varmblod, St.Hippolyt osv. til at skrive artikler til bladet. 

2. Du ved nok, at bladet oftest udkommer i starten af hver måned. Men for at bladet kan leveres til dig som læser, skal det faktisk sendes til tryk allerede omkring den 20. i måneden før. F.eks. blev maj måned bladet sendt til tryk d. 23 april, for at det kunne være ved jer i starten af maj.

3. Når der skal laves forside til bladet er det meget forskelligt, hvordan den proces foregår. Nogle gange sættes en af vores fotografer til at tage et bestemt slags billede, og andre gange er det faktisk vores skribenter, der tager forsidebilledet i forbindelse med en historie, som også bliver bragt i bladet.

Nogle gange skal der blot simpel billederedigering til, og andre gange bruger grafikerne et par timer på at få forsiden til at give lige præcis det udtryk, som vi ønsker. F.eks. bruges der ofte lang tid på april måneds forside, da det billede ofte er fra gallashowet til Dansk Varmblods Hingstekåring i marts måned.

Copyright Ridehesten.com
Den allerførste Ridehesten forside i marts 1995 /tv) med Kyra Kyrklund og nuværende landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ved siden af den nye forside fra marts 2020 også med Nathalie.

4. Vi bruger meget tid på at producere et læseværdigt og fagligt  stærkt magasin til jer. Arbejdstimerne skal fordeles på salgsarbejde til annoncer, redaktionelt arbejde med artikler og historier, fotografer, grafikere til at sætte bladet op, korrekturlæsning af alt indholdet, samt bogholderiet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På et blad som april-nummeret er der lagt over 600 timers arbejde i. Det skyldes i høj grad Dansk Varmblods Hingstekåring i marts måned, hvor Ridehesten altid er stærkt repræsenteret.  

5. Ham med hatten.
Vores chef Jørgen Bak Rasmussen er en uendelig svær mand at komme udenom, når vi skriver om Ridehesten. De fleste har efterhånden set ham løbe rundt på en ridebane for at tage billeder af heste, og nogle gange er han endda ved at blive løbet ned. Han vil gøre nærmest alt for det gode billede, og han kører gerne rundt på segway med sin plastikand i baglommen og deler flødeboller ud. 

6. Ridehesten bladet har efterhånden eksisteret i 25 år.
Hvert år bliver der udgivet 12 blade. Hvis man lige skal lave lidt hurtig matematik på det, betyder det altså, at der er udgivet over 300 Ridehesten magasiner.

Hvis gennemsnittet på hvert blad er 200 sider, betyder det, at der er lavet over 60.000 siders Ridehesten på 25 år. Det er da faktisk ret flot.

Sideløbende med alt dette har vi både udgivet Ridehesten Norge, Væddeløbsbladet, Ridehesten Junior, Oldenborg Nyt, Fjordhesteavlen i Danmark og mange flere. 

Copyright Ridehesten.com
I forbindelse med opstarten af Ridehesten, og Dansk Varmblods beslutning om at gøre magasinet til sit medlemsmagasin, blev Dansk Varmblods formand Jan Pedersen (i midten) fotograferet sammen med bladets udgiver, fotograf Jørgen Bak Rasmussen, og magasinets daværende redaktør Niels Holmgaard Christensen. Foto: Ridehesten.com/Henrik Mark

7. Ridehesten blev første gang udgivet i marts 1995 og taget med til dette års hingstekåring. 

Ridehestens succes var så markant, at ledelsen i Landbrugsmedierne, der udgav Hippologisk-Tidsskrift, i efteråret 1995, tilbød Jørgen Bak Rasmussen, at hans virksomhed kunne opkøbe det hæderkronede tidsskift. Den aftale faldt på plads den 12. december 1995, med virkning fra første januar 1996, og dermed kom Ridehesten til at hedde: Ridehesten-Hippologisk, hvilket var en af betingelserne ved overtagelsen.

Læs hele historien om tilblivelsen af magasinet Ridehesten her. 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner