500 ryttere og heste samlet på Vilhelmsborg

20-06-2019 16:30

Britt Carlsen

Den gamle herregård Vilhelmsborg danner rammen om Agria Nordic-Baltic Championships i dagene fra 26. – 30. juni 2019 – 500 heste og næsten lige så mange ryttere i alle aldersgrupper mødes til et mesterskab, som bliver et af de største ridesportsbegivenheder på dansk grund (video)

Copyright Ridehesten.com
Direktør for Vilhelmsborg Casper Cassøe ved den store udendørs springbane på græs, hvor militaryttytterne skal konkurrere i ridebanespringning.

Fem konkurrencedage, femhundrede heste og næsten lige så mange ryttere, fem ridesportsdiscipliner for ryttere i alle aldre. Agria Nordic-Baltic Championchip på Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg bliver en oplevelse af de helt særlige.

Det bliver en af de største ridesportsbegivenheder nogensinde på dansk grund, når de bedste ryttere fra Sverige, Norge, Finland og Danmark med deres firbenede makkere samles for at dyste i både dressur, springning, military, paradressur og voltigering. Det er første gang, at de nordiske mesterskaber afvikles ved et samlet event, og at detoverhovedet er en realitet, skyldes i høj grad opbakning fra hovedsponsoren Agria Dyreforsikring, Aarhus Kommune, Salling Fonden og en lang række sponsorer samt mange frivillige kræfter.

Copyright Ridehesten.com
Inde på den smukke gårdsplads bliver der opsat tribuner mv. og ridebanen kommer til at danne rammen om dressurkonkurrencerne.

Historieskrivning på Vilhelmsborg
De Nordiske Mesterskaber har været afviklet på skift mellem de Skandinaviske lande i årtier. Det er dog første gang, at en stævnearrangør binder an med et samlet event, som dækker samtlige mesterskaber for alle aldersgrupper. Det er derfor historieskrivning, når Vilhelmsborg og Århus byder velkommen til pony, junior (U18), ungrytter (U21), U25 og senior, der skal dyste i fem discipliner. Det bliver en hestefestival af de helt store, men det er erfarne kræfter, som er sat ind for at sikre en god oplevelse for ryttere, officials, sponsorer, tilskuere og de mange frivillige. Event-direktør og direktør for Vilhelmsborg Casper Cassøe er vandt til at jonglerer med store events i hesteverdenen. Som direktør og event-direktør også for Dansk Varmblod har han det overordnede ansvar for forbundets store hingstekåring og -show i MCH Messecenter Herning, hvor godt 67.000 besøgende gæstede det store event i marts.

– Det er selvfølgelig lidt af en mundfuld, men vi er 100 % klar på opgaven, fortæller Casper Cassøe, der har mange hænder i arbejde i disse dage, for at alt skal stråle på Vilhelmsborg – klar til de mange gæster fra hele Skandinavien.

Copyright Ridehesten.com
Det store, imponerende Østanlæg rummer dels terrænspringningen i military og et smukt paradressurstadion.

Danske medaljechancer
Der er tradition for, at de danske ryttere klare sig godt ved de Nordiske Mesterskaber, og landstrænerne i de forskellige discipliner har sammensat konkurrencedygtige landshold, så der er en vis forhåbning om medaljer til de hjemlige ryttere, både i de individuelle konkurrencer og i holdkonkurrencerne.

kom endelig ud med flag og bannere for at give jeres opbakning til de danske ryttere, det er der nemlig også tradition for ved disse mesterskaber.

For publikum bliver der, foruden sporten, mulighed for at shoppe i de mange stande på pladsen, eller købe lidt godt til ganen fra madboder rundt omkring på det store område eller i cafeteriateltet lige op ad springbanen, hvor temaet er: Streetfood. Hertil kommer forskellige udstillinger under et samlet tema: landmandsliv.

Agria Nordic-Baltic Championships kommer til at indtage de store arealer på og omkring Vilhelmsborg. Der bliver et stort springstadion, en dressurarena i gårdspladsen, en enorm militarybane, voltigering i den store ridehal og flere udendørsbaner til paradressur og opvarmning – i alt 10 konkurrencebaner kommer i brug, så ligegyldigt hvor publikum bevæger sig hen i de smukke rammer, vil de få oplevelse i særklasse.

Lørdag skal de heste og ponyer, som deltager i militarykonkurrencen ud på terrænbanen rundt om Østanlægget og i skoven. Der bliver lejlighed til at gyse, når heste og ponyer skal forcere de særlige terrænforhindringer, springe ind og ud af den store dam, eller galoperer og springe i parken rundt om Vilhelmsborgs hovedbygning. Omkring 60 forhindringer er blevet fremstillet i samarbejde med Team Jørgensen, Kalundborg. – Det er fantastisk at have dem som samarbejdspartnere til at løfte denne opgave, det er meget professionelle, fortæller Casper Cassøe.

Copyright Ridehesten.com
Springstadion bliver helt omsluttet af stande, cafeteriatelt og tribuner.

500 heste og en kæmpe oplevelse
Der er anmeldt godt 500 heste til stævnet, og foruden de eksisterende staldbygninger på Vilhelmsborg bliver der opsat teltbokse til de mange heste – 370 af slagsen. Mange af de tilrejsende ryttere, frivillige og tilskuere flytter ind på en stor campingplads, og der er forberedt 280 campingenheder til det brug.

Normalt kan hver nation møde med et hold med fire ryttere, som så også er med i kampen om de individuelle medaljer. For første gang er der så meget plads til eventet, at den kvote er øget fra fire til seks ryttere, hvilket betyder, at nationerne kan teste yderligere et par ryttere, måske som forberedelse til sommerens europamesterskaber.

– Vilhelmsborg har de perfekte rammer til en international ridesportsbegivenhed som denne, og vi er helt trygge ved at overdrage tøjlerne til Casper Cassøe. Ved pony-EM i 2016 fik Casper stablet en oplevelse i særklasse på benene, og derfor glæder det os utrolig meget, at Casper også har takket ja til at løfte denne opgave, så drømmen om en nordisk hestefestival for alle aldersgrupper og flere discipliner kan blive en realitet, siger Morten Schram Rottwidt, generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

Agria Nordic-Baltic Championships afvikles den 26.-30. juni 2019, og der er fri entre alle dage. Ud over de nordiske mesterskaber kan publikum også opleve international springning, ligesom flere europæiske militaryryttere også vil finde vej til Aarhus.

Se tidsplanen HER

 

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen