50-års jubilæum i DK's Køre Forbund

20-07-2023 06:31

Mille Albinus Hjermitslev

I forbindelse med Dansk Køre Forbund 50-års jubilæum afholdes arrangement på Christiansborg Ridebane lørdag den 19. august

Copyright Ridehesten.com
Foto fra tidligere arrangement på Christiansborg Ridebane fra 2017. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I anledning af 50-års jubilæum i Dansk Køre Forbund samles godt 40 ekvipager fra forbundet i København for en tur gennem Københavns midte.

Efter de forskellige ekvipager har taget turen gennem byen, vil de blive præsenteret for publikum og inviterede gæster på Christiansborg Ridebane.

Tidsplan: 

Kl. 11.00: ekvipagerne starter tur gennem København, fra Christiansborg Ridebane. Varighed; 1,5 time. 

Kl. 13.00: ekvipagerne er opstillet på Christiansborg Ridebane og begynder en præsentation.

Præsentation efterfølges af opvisninger og afsluttes af Gardehusarregimentets hesteskadrons opvisningshold; varighed ca. 1,5 time.

Copyright Ridehesten.com
Dansk Køre Forbunds formand Erling Larsen. Foto: Bine Sierla
Nyheden fortsætter efter annoncen

I anledning af arrangementet udtaler formand for Dansk Køre Forbund, Erling Larsen

– Det hele startede for over 50 år siden, fordi det med at køre med heste var ved at forsvinde. Det var der nogle mennesker, som ikke kunne leve med; deres kærlighed til heste og den fantastiske følelse det er at køre med heste skulle ikke stoppe der. Det begyndte med en forening på Sjælland og en i det midtjyske. Det har siden hen udviklet sig til hele Danmark, så en meget stor tak til disse folk. 

Dansk Køre Forbund er en paraplyorganisation for alle de foreninger, selskaber og klubber som bruger heste til alle former for kørsel - om det er en stille skovtur eller et verdensmesterskab. Vi har også alle typer af heste med, fra helt små til store arbejdsheste. Alle er velkomne.  

Dansk Køre Forbunds organisation består af ni køreselskaber og to foreninger. 

Dansk Køre Forbund er associeret med Dansk Ride Forbund under Danmarks Idrætsforbund. Forbundet har b.la. to verdensmestre og lige nu er Karina Blaabjerg nr. 1 på FEI’s verdensrangliste. 

Læs mere.

Copyright Ridehesten.com
Kørsel ved Roskilde Dyrskue 2022. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen