Sussi Hjort Hollensted
- Egentlig startede vores eventyr med ridehaller ved en tilfældighed, siger Arne Kvejborg.
Sammen med Henrik Brath Lund er han direktør i Bundgaard Byg.
- Da jeg kom ind i firmaet for 27 år siden, byggede vi primært lagerhaller til landbruget. En dag blev vi dog kontaktet af en dame, der gerne ville have bygget en ridehal. De andre steder, hvor hun havde henvendt sig, var hun ikke rigtig blevet taget seriøst, men det gjorde vi og byggede ridehallen til hende. Det var hun så glad for, at hun bagefter nærmest fungerede som ambassadør for os. På den måde fik vi en masse kunder, der også gerne ville have bygget ridehaller, forklarer Arne Kvejborg.
Bundgaard Byg Cup satte gang i salg
Arne Kvejborg fortæller, at bredden på ridehallen skræmte en masse konkurrenter væk.
- Dengang skulle en ridehal være 22 meter bred. En hal med den bredde, var en opgave vores konkurrenter ikke kunne løfte, da de typisk var store tømrehandler uden kapacitet til et sådant byggeri. Men det kunne vi, og derfor kunne vi godt se, at her var en niche for os. Senere kom også opførelse af stalde med i Bundgaard Bygs forretningskoncept, og da firmaet for 24 år siden besluttede sig for at samarbejde med Dansk Rideforbund om afholdelsen af Bundgaard Byg Cup, kom der virkelig gang i salget af stalde og ridehaller, smiler han.
Fremtiden byder på eksklusive ridehaller
- Vi synes faktisk, at det var rigtig sjovt, at der kom gang i den del af vores forretning. Når vi bygger maskinhaller, så handler det for landmanden meget om pris, hvor ved ridehaller, så har køber også krav til æstetik, farver mm. I starten skulle alle ridehaller f.eks være røde og hvide, hvor i dag er moden at de er kulfarvede, fortæller Arne Kvejborg.
Skal han kigge ind i fremtiden, tyder noget på, at flere gerne vil have eksklusive ridehaller.
- Der vil selvfølgelig stadig være rideskolehallerne, hvor det hele er stålplader, men vi ser også en kundegruppe, hvor ridehallen skal være mere luksuriøs. De vil ride i lækre omgivelser, hvor de blandt andet skal kunne kigge ud gennem store glaspartier, have træbeklædning i loftet osv, siger Arne Kvejborg.
Slut med mund til mund metoden
I Bundgaard Byg indstiller man sig også på, at fremtidens PR i høj grad kommer til at foregå på nettet.
- Tidligere fik vi jo rigtig mange kunder på “ fra mund til mund” metoden. Nu er det på internettet at meget af PR delen foregår. I fremtiden tror jeg, at det bliver endnu mere vigtigt for os, også at være til stede der, mener Arne Kvejborg.
Lovgivning trækker byggeriet ud
Bundgaard Byg er på 30 år vokset fra 3 medarbejdere til 8. Og noget af der, der fylder mere og og mere for alle 8 medarbejdere, er lovgivning,
- Da vi startede for 27 år siden, byggede vi jo bare en ridehal som maskinhus og søgte tilladelse til den, som var den et maskinhus. Den går ikke i dag. Derfor er vores arbejde blevet meget mere rådgivning af kunden og dialogen med det offentlige. Det er meget tidskrævende og selvfølgelig irriterende. På den anden side, så sorterer det jo også de personer fra, der tror, at de bare lige kan lave en ridehal i baghaven. I dag tager det minimum et år at ansøge om tilladelse til at bygge en ridehal. Og vi har endda mange kunder, hvor det har taget 3-5 år, slutter Arne Kvejborg.