19-årig i spidsen for VM - opdateret

02-09-2014 18:07

Britt Carlsen

WEG - Det blev i høj grad en særdeles spændende og seværdig start på VM i springning, hvor flere favoritter fejlede og det er en 19-årig VM-debutant, der er i spidsen for konkurrencen - Søren Pedersen er bedste dansker på 19. pladsen

Søren Nørgaard Pedersen og Tailormade Esperanza de Rebel red en sikker, fejlfri runde og i en god tid, der gav ham en 21. plads. Andreas Schou jagtede en god tid på Leonardo der Kleine, men fire fejl kostede flere placeringer og de sluttede på 32. plads. Thomas Sandgaards Amarone sprang med stort overskud, men muren, som har givet flre ryttere problemer i dag, kostede dem en refusering, Thomas var dog hurtig til at ride på igen, men tiden gik, og de ligger på plads 104 med Torben Frandsen og Solos Concept på plads 117.

Det blev en noget special dag i da, da flere favoritter fejlede. Topheste som OL-guldvinderen fra London Nino des Buissonnets redet af Steve Guerdat havde et stop, og tophesten Hello Sanctos redet af verdensranglistens nr. 1 Scott Brash fik et nedslag.

Den kun 19-årige irske rytter Bertram Allen red for sin chance: Min hoppe Molly Malone V er natrulig hurtig, så jeg besluttede at ride med noget risiko og ride de små vendinger på banen, hvor det var muligt. Jeg havde dog ikke forestillet mig, at det ville være nok til at vinde klassen. Den unge irrer virkede meget rolig og velovervejet på banen og til pressemødet, på spørgsmålet om, hvorfra den ro stammer, forklarede han. at han har redet en del internationale konkurrencer som pony og juniorrytter bl.a. to europamesterskaber, og det har gjort ham bekendt med miljøet på et hold, og givet ham noget sikkerhed forud for hans VM-debut.

- Det var rigtig ærgerligt med Sandgaard (Amarone standsende på muren, red) , for ellers havde vi ligget noget bedre til i holdkonkurrencen. Både Søren og Andreas red for et godt resultat til holdet i eftermiddag, og netop Andreas skulle risikere noget med Leonardo Der Kline, der er en hurtig hest, det gjorde han men fik et nedslag, bemærker landstræner Lars Pedersen.

- Det er ikke noget han har problmer med nornalt, han blev lidt nervøs på vejen, og så red jeg op til muren, fordi så mange havde haft problemer med den og vandet omkring den. Det skulle jeg måske ikke have gjort, fortæller Thomas Sandgaard, for Amarone trykkede sig hele vejen til vandt, men sprang heldigvis i anden tilridning. - Det havde gjort en forskel for holdet, såfremt jeg var kommet fejlfrit i mål, for de 10 sekunder eller mere det kostedet at stoppe, betyder nogle placeringer. Jeg er dog glad for, hvordan han (Amarone, red) kom igen efter stoppet og han sprang fint bagefter, så det må man også se positvt på. Så der er ikke andet for, end at vi alle må klemme ballerne sammen i morgen og ride efter det, slutter VM-debutant Thomas Sandgaard.

I den individuelle stilling er det Bertram Allen på førstepladsen foran Patrice Delaveau fra Frankring og Gregory Whathelet fra Belgien. Beezie Madden, Rolf-Göran Bengtsson og Penelope Leprevost følger på de nste pladser aller er de inden for et sekunds afstand af hverandre. 

Det danske landshold har trukket startnummer 14 i nationsspringningen der starter onsdag morgen, og de 10 bedste hold går videre til anden runde torsdag. 

Efter mere end to timers ventetid på resultatet af holdkonkurrencen er stillingen endeligt blevet offentliggjort: Det er Frankrig i front med 2,08 point, foran Sverige 3,01, USA 4,72, Tyskland 4,82, Holland 4,83, Canada 6,0, Irland 6,51, Belgien 9,53, Columbia 9,86, Qatar 11,01, England 12,39, Brasilien 12,95, Egypten 14,27, Norge 1,65, Ukraine 14,98, Italien 14,04 - Danmark på 17. pladsen med 15,47 points. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen