LIVE: Tegn abonnement på magasinet Ridehesten

10:05 senest den 20. januar - og få januar måneds magasin gratis med!

15 grunde til, at hopper er bedre end vallakker

26-02-2014 14:01, af Nina Marie Villadsen

Hopper har af og til et lidt blakket ry, men engelske Horse & Hound giver her 15 grunde til, at hopper angiveligt skulle være bedre end vallakker – er du enig?

Copyright Ridehesten.com
Én af de hopper der for alvor har formået at sætte vallakker og hingste til vægs - Blue Hors Matine, her med Andreas Helstrand i sadlen ved WEG 2006 i Aachen.

1. Kald det evolution, men hopper synes at have en større selvopholdelsesdrift. De er fx marginalt mindre tilbøjelige til at hoppe ned i en grøft i blind panik. Det betyder, at selv hvis de flygter væk fra fx en traktor, så længe du kan blive om bord – og undgå eventuelle lave grene undervejs – så burde du være nogenlunde sikker.

2. Af samme grund kan de være mindre tilbøjelige til at røre bommene i springning, og vil hellere stoppe lang tid før springet, end risikere et styrt, fordi de ikke kunne klare forhindringen.

3. En hoppe vil også hellere flytte sig for fremmede heste, end at forsøge at blive venner med dem. Og vi er alle for noget, der begrænser dyrlægeregninger.

4. Træning af en hoppe lærer dig, at du er langt bedre stillet ved at spørger pænt om ting end at kræve - en nyttig lektie at lære, som gælder for alle områder af livet.

5. Træning af en hoppe vil også forbedre dine forhandlingsevner tifold, og åbner op for en helt ny verden af karrieremuligheder, lige fra mægler til FN-fredsudsending.

6. Vi siger ikke, at hopper rulle i mudderet, eller at alle hestepærerne bliver pænt stablet op i et hjørne af boksen, men det har været kendt med hopper, at de er tilbøjelige til at foretrække at opretholde en vis grad renlighed.

7. Helt indlysende, kan du naturligvis ikke avle et føl på din elskede vallak…

8. Du kan give en hoppe pink bandager og bling-bling pandebånd på uden hele tiden at skulle rette folk, når de gætter på hendes køn.

9. Hopper er ofte skarpere og klogere end vallakker, som det så ofte er tilfældet med hunkøn (ja, redaktionen består af 80% kvinder, hvorfor vi er helt objektive).

10. I modsætning til vallakker, er det usandsynligt, at hopper vil slikke og savle på dig, når du kommer ud i stalden (dog kan det være fordi, de har for travlt med at lægge deres ører tilbage).

11. Hopper har en klar fornemmelse af det personlige rum - og vil høfligt anmode om, at du husker dette.

12. Det siges, at kun hopper kan stå lodret med begge ender. Det er hvad vi kalder balance og atletisk talent.

13. Vallakker er generelt kælne. Hoppers hengivenhed skal du arbejde hårdere for. Det er lidt ligesom at have en kat i modsætning til en hund. Vallakker er enhver mands bedste ven, mens hopper er selektive, og det gør, at deres ejere føler sig specielle.

14. Hvis vi fik en krone for hver gang, vi har hørt en rytter sige: - Hvis du får en god hoppe, så kæmper de virkeligt for dig, så kunne vi fordoble vores løn.

15. Hopper gør et prisværdigt stykke arbejde for at holde styr på staldens vallakker. Hvis du lod en vallak bestemme, ville der opstå kaos.

Kilde: Horse & Hound

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kampagnefilm: ”Jeg vil have min bedste ven tilbage”

14-01-2019 10:23, af Mathilde Brejner

Siden 2010 er der rapporteret om mere end 2000 hesterelaterede ulykker på vejene i England. Heraf har 230 heste og 39 ryttere mistet livet. Det er alt for mange, så derfor har universitetsstuderende Holly Woollock lavet en stærk kampagnefilm, der skal sætte fokus på problemet 

Hvordan ryttere bruger penge

14-01-2019 14:29, af Kristine Ulsø Olsen

Har du lige købt et svimlende dyrt vinterdækken til din hest, mens du igen i år må vente med at købe ny vinterjakke til dig selv? Se her 11 påstande om hvordan ryttere bruger deres penge i forhold til almindelige mennesker

Blue Hors Don Schufro er WFFS-positiv

16-01-2019 15:44, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Da flere forhold har peget i retning af, at Blue Hors Don Schufro er bærer af WFFS-genet, har hingstestationen Blue Hors ladet hingsten teste, og han har vist sig at være positiv

Dressursportens fremtid samlet i Tønder (video)

12-01-2019 15:48, af Britt Carlsen

Der er i år 13. gang Toosbuys Fond og ECCO Centeret i Tønder støtter op omkring en talentsamling for de unge dressurryttere - uden hest - og dagen i dag har budt på en høj grad af engagement fra de unge ryttere

Sådan hjælper du din hest med strækøvelser

12-01-2019 08:31, af Cecilia Lindahl

En god træningstime kan faktisk begynde dagen forinden, såfremt man har giver sig tid til at strække hesten godt ud efter endt træning. Gitte Andersen Søby fra Mysir Osteopati og Hestemassage giver en række gode råd til udstrækningsøvelser til hesten, som man kan udføre efter endt træning

Hest aflivet efter World Cup-ulykke

15-01-2019 18:46, af Cecilia Lindahl

Den 13-årige hingst Chagrannus blev skadet under lørdagens World Cup-stævne i Basel. Desværre stod hingstens liv ikke til at redde

Syv WFFS-positive hingste hos Schockemöhle

10-01-2019 23:34, af Charlotte Kondrup

Syv avlshingste hos Schockemöhle er testet positive for genfejlen WFFS

Fokus er målrettet EM (video)

11-01-2019 14:57, af Britt Carlsen

De seneste to dage har landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein taget pulsen på de bedste dressurryttere og deres heste ved en træningssamling på Blue Hors - målet i år er EM og den eftertragtede OL kvalifikation

Dufour: Det er hårdt, men det virker (video)

13-01-2019 11:07, af Britt Carlsen

Ved weekendens træningssamling for de unge dressurryttere på ECCO Center i Tønder har rytterne fået input til fysisk træning ved siden af ridning, og OL-rytter Cathrine Dufour fortalte om, hvordan den træning har gavnet hende

Hööks Hestesport solgt

15-01-2019 14:31, af Cecilia Lindahl

Efter flere rygter er det nu offentliggjort. Hööks Hestesport har fået nye ejere, der skal føre virksomheden til nye højder