Zhaplin Langholt overstrålede alle i Aalborg

17-09-2017 12:50

Ved årets sidste championatskvalifikation i dressur på Finstrupgaard i Aalborg dominerede ekvipagerne fra Helgstrand Dressage 4-års klassen i dag, hvor Zhaplin Langholt overstrålede alle andre heste, men kvaliteten var høj langt ned i rækken

Ved championatskvalifikationen i dressur i Aalborg i denne weekend kæmpes der om finalepladser i kategorierne 4-, 5- og 6-års. For de 7-årige heste har den sidste kvalifikation allerede fundet sted, og således er der allerede sat navne på de 12 finalister. I går blev der afviklet sidste kvalifikation for 5-års, hvor kun én ekvipage sikrede sig en plads i championatsfinalen på Blue Hors, nemlig Eric Guardia Martinez med Herosch e. Ampere/ Jazz med 8,34. På landsplan går de 20 bedste 5-års og 20 bedste 6-års videre til finalen.

Copyright Ridehesten.com
Helt overlegen i 4-års klassen: Zhaplin Langholt redet af Simone Pearce.

Hos de 4-årige heste gælder det, at de bedste 40 heste på landsplan går videre til finalen, der afvikles på Blue Hors i uge 41. Kvaliteten blandt de 4-årige heste i Aalborg i dag var så høj, at næsten halvdelen af dem er rykket ind i top 40, og dommerne havde endda ikke lagt niveauet særligt højt. Og det var godt, for da Zhaplin Langholt og Simone Pearce havde tilbagelagt deres ridt, havde de taget tydelig distance fra de øvrige ekvipager.

Copyright Ridehesten.com
På andenpladsen kom Florentina redet af Andreas Helgstrand.

Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll) er en imponerende og forbilledlig flot dressurhest, der fanger al opmærkhed med sin enorme udstråling og tre gangarter af meget høj kvalitet. Hans dygtige rytter, Simone Pearce, startede tidligere på sæsonen den sorte gangmaskine i championatskvalifikationen i Billund, hvor hingstehormonerne spillede den et puds. Det blev der omgående og konsekvent sat en stopper for, og derfor optrådte Zhaplin Langholt i dag som vallak.

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og hingsten It's Me sluttede som nr. 3.

Dommerne Jesper Holst Hansen og Dennis Fisker delte publikums begejstring og måtte hale nogle af de helt store karakterer frem som 9,8 for galop, 9,7 for kapacitet og 9,5 for trav. Det blev samlet og fuldt fortjent til 9,40 for Zhaplin Langholt, der blev flot fremvist af Simone Pearce.

Copyright Ridehesten.com
Mette Sejbjerg Jensen og Sezuans helsøster Straight Horse Ascenzione blev nr. 4.

Simone henviste dermed sin chef Andreas Helgstrand til andenpladsen, i det han med den tyske hoppe Florentina e. For Romance/ Sandro Hit havde opnået 8,64 foran Kennet Damgaard og It's Me e. Fürst Romancier/ Johnson med 8,58. Rytterne fra helgstrand Dressage besatte i klassens top 10 pladserne 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 og 10.

I eftermiddag afvikles årets sidste kvalifikatione i dressurchampionatet, nemlig for 6-års heste.

Se 4-års klassens resultat HER.

Se DRF's liste over foreløbigt udtagne finaleheste før stævnet i Aalborg (Foreløbige resultater for alle årgange undtagen 7-års) HER .

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado López og Lindballe's Just Perfect blev nr. 5.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen