Werth og El Santo back in business

10-10-2016 15:49

Efter at have været adskilt siden januar i år, er Isabell Werth og El Santo nu tilbage som makkerpar. Det resulterede i en sejr ved det 5* CDI stævne på Mallorca, hvor også flere danskere var til start

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og El Santo ved Falsterbo Horse i 2012
Nyheden fortsætter efter annoncen

OL-sølvvinder Isabell Werth vendte i den forgangne weekend tilbage til konkurrencebanerne med den 15-årige Westfahler vallak, El Santo ved det CDI 5* stævne på Mallorca. Hesten som er ejet af Werth's sponsor Madeleine Winter-Schulze har med Werth i sadlen deltaget ved flere World Cup finaler.

I forsøg for at kvalificere det spanske hold til OL i Rio de Janeiro, begyndte spanske Jose Antonio Garcia Mena at ride El Santo e. Ehrentusch/Rythmus i januar 2016. Jose som jævnligt hjælper Werth med piaffe træning havde desværre ikke held med hesten og deres makkerskab var ikke nogen succes. Ved deres stævnedebut til et lokalt stævne i Tyskland i april, red ekvipagen sig ind som nummer to i Grand Prix med 68,467%, mens de efterfølgende var nødt til at trække sig fra küren, fordi El Santo havde trådt sig selv. Efterfølgende har ekvipagen ikke været til start.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved stævnet på Mallorca blev det til andenplads for Isabell Werth og El Santo i den 5* Grand Prix med 72,800%, mens det i søndagens kür blev til en sejr for ekvipagen med 78,875%. I begge klasser var der dansk islæt, da DV-hesten Fleraro e. Flemmingh/Royal Z I (Opdr. Kirsten Christensen og Palle V. Nielsen) var til start med sin ukrainske rytter, Inna Logutenkova. 

Ved samme stævne blev det blandt andet til en fjerdeplads til Lena Leschly Aamann og Gørklintgaards Fanero e.Ferro/Le Mont-H (opdr. Jørgen Ravn) i Grand Prix med 69,340%, mens Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein og Fabienne e. Blue Hors Future Cup/Rubinstein I (Opdr. H.K.H. Prinsesse Benedikte) blev nummer fem med 69,200% i samme klasse.
I CDI1* Prix St. Georges formåede danske Rasmus Boendergaard med Dixiland at blive nummer fire med 68,500%.

Kilde: Eurodressage

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner