Weilsby søstre i spidsen af DM for U18 (video)

01-08-2019 14:47

Annika Knudsen Lorentsen

Første kvalifikation af Agria DRF Mesterskabet for juniorrytterne her hos Absolute Horses i Sommersted er netop afviklet, og her blev de to søstre Anna- og Emilie Weilsby bedst placerede

Copyright Ridehesten.com
Anna Weilsby på Quincy.

Det var en udfordrende bane på 140 cm der mødte de 26 juniorryttere i dagens kvalifikation ved Agria DRF Mesterskabet hos Absolute Horses

Det lykkedes fem ekvipager at ride banen fejlfrit, mens mange andre gjorde et ihærdigt forsøg. Én ekvipage fik blot en tidsfejl, mens 7 ekvipager red med et enkelt nedslag. Altså er stilling tæt og alt kan ske i finalen, som afvikles på lørdag. 

Weilsby i front

18-årige Anna Victoria Weilsby på Quincy e. Quirado/Cartani rider i år sit sidste år som juniorrytter og i dag var hun bedst af alle og red fejlfrit i tiden 76.99 sekunder. Dermed er hun i spidsen af DM for juniorryttere. Se videoen nederst i nyheden hvor Anna fortæller om hendes planer for finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Emilie Weilsby på Cliff Young.

På andenpladsen blev det Annas lillesøster, nemlig 17-årige Emilie Louise Weilsby på Cliff Young e. Con Air/Quantum, som red fejlfrit i tiden 78.3 sekunder. Emilie ligger altså også lunt i svinget inden lørdagens finale.

Tredjepladsen gik til Maria Barnewitz Schou på Seana 2 e. Stolzenberg/Escudo II, parret har netop vundet sølv ved DRF Mesterskabet for klubhold, ligesom de blev placeret som nr. 22 ved EM for juniorer for et par uger siden. I dag red de fejlfrit i tiden 78.37 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou på Seana 2.

Fjerdepladsen gik i dag til Theodor Wildfang Just Linde på Salto Des Nauves H D C e. Dollar Dela Pierre/Le Sartillais, mens femtepladsen blev besat af Josefine Sandgaard Mørup på De Semilly Edition e. Diamant De Semilly/Exorbitant xx. 

Se hele resultatlisten her.

Copyright Ridehesten.com
Anna Weilsby på Quincy.

Klar til finalen

De 20 bedste ekvipager fra dagens kvalifikation får adgang til finalen på lørdag, som afvikles over to runder. Her rider ekvipagerne på banen efter dagens placeringsrækkefølgen, og dermed rider Anna på banen som sidste rytter. 

Se startlister for stævnet her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen