VM-hesten Utamaro d'Ecaussines helliges avlen

01-10-2020 13:42

Annika Knudsen Lorentsen

Den nu 16-årige springhingst Utamaro d'Ecaussines, som har gået flere europa- og verdensmesterskaber, er blevet pensioneret og vil fra 2021 starte sin avlskarriere

Copyright Ridehesten.com
Utamaro d'Ecaussines og Joe Clee ved EM 2015 i Aachen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Utamaro d'Ecaussines e. Diamant de Semilly/Quidam de Revel er født i 2004, og trods en forholdvis høj alder på 16 år, har hingsten gået i topsporten internationalt helt frem til november sidste år. 

Hingsten har været blandt verdens bedste i sporten under rytterne Joe Clee, William Whitaker og Niels Bruynseels, som alle har leveret flotte resultater med ham. 

Ved UVM i 2009 red Manuel Fernandez Saro hingsten til en individuel 11. plads for 5 års heste, men Utamaro d'Ecaussines startede for alvor sin internationale karriere under Joe Clee i 2011. Denne ekvipage red sig op igennem klasserne og allerede i 2013 var ekvipagen med til at vinde Nations Cup i St. Gallen. I 2015 var de på det sølvvindende hold ned Nations Cup-finalen i Barcelona, ligesom de deltog ved VM i Caen i 2014. De deltog desuden ved EM i 2015. 

Copyright Ridehesten.com
Utamaro d'Ecaussines og William Whitaker ved EM 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

William Whitaker overtog tøjlerne i 2016 og i 2018 var det hans tur til at vinde ved Nations Cuppen i St. Gallen med hingsten, mens han også vandt ved det 5-stjernede World Cup stævne i London Olympia i slutningen af året. Også med Whitaker i sadlen fik hingsten redet flere mesterskaber, for de deltog i 2017 ved EM i Göteborg, mens de deltog ved VM i Tryon i 2018. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Herefter overtog belgiske Niels Bruynseels tøjlerne, og han blev blandt andet 3'er med hingsten ved Nations Cup i La Baule i Frankrig sidste år, ligesom han blev 5'er i den 160 cm høje Grand Prix ved Global Champions Tour-stævnet i Cascais, Estroil.  

Klar til sin avlskarriere
Mange opdrættere har efterspurgt den succesfulde hingst i avlen, men da sporten altid har været topprioriteten, er det først aktuelt nu, hvor hingsten er klar til sin avlskarriere. 

Fra næste år vil Utamaro d'Ecaussines indgå i avlen hos Zangersheide. 

– Hingste som ham er få og jeg er meget taknemmelig for, at Ludwig og Yasmine Criel har betroet ham til os, udtaler Judy-Ann Melchior, fra Zangersheide.

Copyright Ridehesten.com
Utamaro d'Ecaussines og Joe Clee ved WEG 2014. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen