Verdensranglisten forbliver uændret

07-05-2024 06:26

Selvom april måneds resultater er blevet tilføjet til verdensranglisten i dressur, er stillingen fortsat uændret. Toppen er stadig besat af Tyskland, mens Danmark stadig har to navne i top 10

Copyright Ridehesten.com
Jessica Von Bredow-Werndl er stadig solidt plantet på toppen af FEI's verdensrangliste i dressur. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Når man tager et kig på dressurens verdensrangliste, er den stort set uændret, selv når april måneds resultater er tilføjet. Toppen er stadig besat af tyske Jessica Von Bredow-Werndl, der med TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk har vundet alle de internationale starter, de har deltaget i siden OL i Tokyo i 2021. Dermed er både de to- og firbenede stadig på toppen af verdensranglisten med 2190 point, og med en ny tilføjelse til teamet af heste, ligner det ikke, at Bredow-Werndl har tænkt sig at forlade toppen lige foreløbigt. 

I hælene på Bredow-Werndl, ligger landsmanden, tyske Isabell Werth med 90 point efter, altså en total på 2100 point. Her har både hesten Emilio 107 e. Ehrenpreis/ Cacir AA og DSP Quantaz e. Quaterback/ Hohenstein 4 bidraget med point til verdensranglistens nummer to. På tredjepladsen finder vi verdensmesteren, nemlig Charlotte Fry fra Storbritannien med 2053 point. Hende og Glamourdales e. Leatherdale/ Negro resultater fra EM 2023 indgår stadig i pointene, men hesten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro har også bidraget med point til verdensmesterens tredjeplads på ranglisten. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry fra Storbritannien er på en tredjeplads på FEI's verdensrangliste i dressur. Her ses hun på hesten Glamourdale. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Danskere i top 10
På en imponerende fjerdeplads finder vi danske Nanna Skodborg Merrald med hele 2026 point. Nanna har opnået point til verdensranglisten med både Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, Blue Hors Zack e. Harmony's Rousseau/ Jazz, Blue hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro og Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/ De Niro, men det er trods alt Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Olympic Ferro, der sidder på de fleste af resultaterne, der har bidraget med point til Nannas flotte fjerdeplads. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald bevarer sin imponerende fjerdeplads på FEI's verdensrangliste i dressur. Her på Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Udover Nanna, er Cathrine Laudrup-Dufour også at finde på verdensranglistens top 10. Med 1708 point ligger hun sig nemlig ind på en ottendeplads. Hesten Vividus Qre e. Zaladin MI/ Don Charly har bidraget med point, men det er altså hoppen Mount St. John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall 11, der har skabt flest resultater til verdensranglisten. 

Kigger vi udover top 10, ligger Carina Cassøe Krüth fortsat som nummer 13 på verdensranglisten med 1629 point, mens Daniel Bachmann Andersen indtager plads nummer 15 med 1590 point. 

Du kan se FEI's verdensrangliste for dressurryttere lige her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen