Vallensbæk er vært for DM i dressur

06-05-2024 10:05

Når dette års danmarksmester i dressur skal findes, er det med Vallensbæk Rideklub som vært. Til stævnet afholdes flere forskellige mesterskaber samt udtagelse til UVM

Copyright Ridehesten.com
Vallensbæk Rideklub danner rammer for dette års danmarksmesterskab i dressur. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Om tre uger skydes dette års danmarksmesterskab i dressur i gang, denne gang med Vallensbæk Rideklub som vært. Ved stævnet afholdes både DM i dressur, DM i paradressur, Agria DRF mesterskab for U25-ryttere samt udtagelsesklasser til UVM. Tilmeldingsfristen udløb egentligt i onsdags, men efter flere henvendelser fra ryttere, der ikke havde fået tilmeldt, valgte klubben at udskyde tilmeldingen til søndag d. 5. maj, så så mange ryttere som muligt havde mulighed for at tilmelde sig. 

Gang i forberedelserne
Forberedelserne til stævnet er allerede i fuld gang, fortæller Henrik Jørgensen, formand for Vallensbæk Rideklub: – Vi er allerede i fuld gang med forberedelserne til stævnet. Tribunen er f.eks. allerede sat op, og der er fuld gang i at blive malet alt hegnet omkring den 10.000m2 store arena, så det er pænt til stævnet. Det er altså 1000 meter hegn, der skal males på begge sider. Den store arena er én stor Ebbe-Flod bane, hvor der kommer til at ligge to konkurrencebaner i den ene ende og to opvarmningsbaner i den anden ende. Således er der frit udsyn til opvarmningsbanerne under hele stævnet. 

Copyright Ridehesten.com
Forberedelserne er allerede i fuld gang, og de flotte tilskuerpladser er allerede ved at blive sat op, med hjælp fra Vallensbæk Kommune. På dette billede ses Line Miller Danielsen i sadlen på Red Hot Chili. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Det er ikke bare selve banerne, der er ved at blive gjort i stand til stævnet, også rundt om banerne er forberedelserne i fuld gang, fortæller Henrik: – Rundt om banerne vil man opleve de flotte dommertårne fra VM i Herning 2022. Også dressurhegnet og præmiepodierne fra VM vil man kunne gense i Vallensbæk, da vi som klub købte otte dommertårne, et dressurhegn og begge præmiepodier fra VM-selskabet. De lilla dommertårne står flot til den grønne baggrund af høje kastanjetræer, der omkranser banen. 

Copyright Ridehesten.com
Vallensbæk Rideklub indkøbte også de flotte dommertårne fra VM i Herning i 2022, som står flot op imod de grønne træer, der omkranser banen. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Hjælp fra Vallensbæk Kommune
Henrik Jørgensen udtrykker en stor taknemlighed på vegne af Vallensbæk Rideklub, for den støtte, som Vallensbæk Kommune yder til foreningslivet: – Alle foreninger har gratis faciliteter stillet til rådighed, så rideklubben betaler ikke noget for at holde til på det flotte Vallensbæk Rideakademi, og vi betaler heller ikke for at benytte faciliteterne i forbindelse med stævner, fortæller Henrik. Derudover er det også kommunen, der hjælper med at sætte tribuner og andre siddepladser op til stævnet, kvit og frit. Derudover, er kommunen på klubbens initiativ i gang med at gøre faciliteterne for tilskuerne endnu bedre: – Kommunen er i gang med at lave en gangsti op til volden rundt om banen, så dårligt gående og folk med barnevogne eller kørestole nemmere har adgang til tilskuerpladserne på volden. Det er virkelig imponerende, at kommunen yder så stor en støtte til arrangementet, og det er vi meget taknemlige for. Uden kommunen, er vi ikke sikre på, at vi var kommet i mål med afholdelse af DM, afslutter Henrik. 

Copyright Ridehesten.com
Vallensbæk Rideklub købte blandt andet de flotte præmiepodier fra VM i Herning 2022. De ses her i brug fra DM i paradressur i 2023. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Entré
Lørdag og søndag tages der entré til DM-stævnet, resten er gratis. Billetterne kan købes på billetto.dk, og prisen er 100kr. pr. dag lørdag og søndag, eller 150kr. for en partoutbillet, der gælder til begge dage. Børn under 12 år kommer gratis ind under ledsagelse af en voksen. Billetsalget er allerede i fuld gang, så hvis man vil sikre sig en plads til dette års DM, er det en god idé at købe billetter på forhånd. Biletterne kan ligeledes købes ved indgangen på dagen. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner