Unghestechampionatsvinder er død

29-10-2022 11:53

Annika Knudsen Lorentsen

Egelunds Babette vandt tidligere på årets Unghestechampionatet i Dansk Varmblod, men i går blev hun aflivet i en alder af bare 5 år

Nyheden fortsætter efter annoncen

Familien Thomey har avlet hoppen Egelunds Babette e. Balou/ Cajus, som tidligere i år vandt Unghestechampionatet i Herning efter at have imponeret testrytter Andreas Schou, som belønnede hoppen med 9,5 for ridelighed og 9 for kapacitet.

Dengang var det Maria Bjørnkjær Asferg der red hoppen, som hun havde i træning for Line og Laura Thomey. Planen var dengang, at Laura skulle overtage tøjlerne, og det har hun siden gjort, og sammen har de siden august redet flere gode runder i op til LA. 

Copyright Ridehesten.com
Gitte Dahl og Egelunds Babette ved championatsfinalen for 4-års heste, hvor hoppen blev placeret. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Desværre sluttede rejsen for Laura og Babette alt for tidlig, for i går blev hoppen aflivet efter komplikationer i forbindelse med en operation. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det har været et lidt underligt forløb. Vi havde en frisk hest torsdag kl. 11.30, men kl. 12 var hun totalt svedt og hun kom derfor i behandling af egen dyrlæge og så akut på Højgaard kl. 15.00, hvor hun blev opereret, men de fandt kun luft og gas. Fredag var hun stadig meget dårlig og blev åbnet igen om eftermiddagen, og her var det samme billede med kun luft og gas. Hun blev aflivet i henhold til dyreværnsloven om aftenen, da hun ikke kunne smertedækkes, fortæller Line og fortsætter: 

– Laura og jeg var der hele tiden og det er ufatteligt hårdt. Hun har aldrig før i sit korte liv haft en sygedag før det her.

Copyright Ridehesten.com
Egelunds Babette som føl ved følskue, hvor hun fik 8,5 i helhed. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht

Egelunds Babette var tredje generation af afkom som familien Thomey havde avlet, og netop Babettes mor Egelunds Capella har Laura Thomey haft succes på i sporten. Mormoren Egelunds Hermione har gået op til MB, mens familien også har ejet oldemoren, som de avlede Egelunds Hermione på.

Copyright Ridehesten.com
Laura Thomey i sadlen på Babettes mor Egelunds Capella. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing