Udtagelse til UVM 2010 i Verden

16-06-2010 10:58
Den danske udtagelse af 5- og 6-årige heste til WBFSH's VM for ungheste i dressur foregår blandt inviterede ekvipager i Middelfart i kommende weekend

24 dressurheste i alderen 5-6 år møder næste weekend op på Middelfart Ridecenter for at gå udtagelsesklasser til det såkaldte UVM 2010 i Verden, som er et verdensmesterskab for unge dressurheste arrangeret af det internationale rideforbund FEI og den verdensspændende paraplyorganisation for ridehesteavlsforbund WBFSH. Dette verdensmesterskab finder hvert år sted i starten af august i den tyske by Verden og anses for et af verdens mest attraktive og lærerige stævner, idet der sideløbende afvikles FEI-konkurrencer i både dressur og springning på højeste niveau, mens man samtidigt har muligheden for at nyde verdens bedste unge dressurheste samlet på et sted. Det lærerige ligger både det faktum, at hvert finaleridt bliver kyndigt kommenteret af internationale dommere, men også det avlsmæssige perspektiv i at kunne sammenligne så mange heste og bemærke, hvilke typer, afstamninger mv., der netop gør sig gældende pt. De 24 ekvipager, som skal ride i Middelfart i weekenden, er særligt udtaget ifm med DRF's championatskvalifikationer og det drejer sig udelukkende om heste født og registreret i et af de to danske avlsforbund, der er medlem af WBFSH, nemlig Trakehneravlsforbundet og Dansk Varmblod. Dommere begge dage i Middelfart er Birthe Lyder Nielsen og Kurt Christensen. Lørdag den 19. juni 2010 rides FEI 5-års Indledende og FEI 6-års Indledende. Klasserne er pt. programsat til at starte henholdsvis kl. 13.00 og kl. 16.10. Lørdag gives hestene karakterer samt en mundtlig kommentering af ridtet af den ene dommer. Alle heste går både lørdag og søndag. Søndag den 20. juni 2010 gives ene og alene en mundtlig kommentering af ridtet. Publikummer er meget velkomne og der serveres god hjemmelavet mad i cafeteriæt.

Så snart der er truffet en beslutning om den endelige udtagelse, vil det blive offentliggjort på Dansk Varmblods hjemmeside.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen