Tysk dressurdominans ved EM i military

30-08-2013 09:02

Igår var den første gruppe gennem dressuren ved HSBC FEI European Eventing Championships 2013

Pt. står den på EM i military i Malmö i det sydlige Sverige, hvor stævneområdet praktisk talt ligger ned til og på stranden. 

Dirk Schrade var første rytter på dressurbanen og lagde sig i spidsen med 44.2 strafpoint, indtil den anden tyske rytter kom på banen efter en to timer lang pause. Ingrid Klimke, verdensberømt for sine evner på dressurbanerne, tog teten med den 9-årige Embassy-datter Escada FRH. Hoppen er delvist ejet af Madeleine Winther-Schulze, og en del af den tyske federation DOKR, som tog tre medaljer i sidste uge. Escada FRH og Ingrid Klimke ligger pt. i spidsen med 39.20 strafpoint.

Danske Peter Flarup og Twin Peaks kom gennem dressuren med 48,40 strafpoint og en foreløbig placering som nummer 12.

Dirk Schrade kommenterede dagens tur på dressurbanen således:

- I går var jeg lidt modvillig mod at skulle være først på banen, men i dag var jeg bare så fokuseret på mit ridt, at det ikke betød noget. Jeg synes min hest klarede det rigtig godt, jeg kunne ikke være mere tilfreds med ham, det føltes perfekt. Jeg har allerede gået banen to gange og jeg er den tyske stifinder, så jeg forventer at blive bedt om at ride så hurtigt som muligt og min hest er meget hurtig. Banen ser god ud med mange alternative ruter, jeg vil gå efter den hurtigste og mest lige rute. 

Niklas Lindbäck om i dags opgave for Mister Pooh:

- Vi vil have det lidt sjovt, springe nogle små indbydende forhindringer og så ride ud i havet med ham, lade ham bade og bare tage det stille og roligt, og holde ham frisk og i godt humør. 

Ingrid Klimke omsit ridt på Escada FRH:

- Hun er et supertalent og føltes rigtig god idag, jeg håber hun bliver min hest i Rio 2016, da hun kun er ni år gammel. Jeg havde den bedste fonemmelse med mit program og under den afsluttende parade, for at være ærlig, så troede jeg, at jeg ville ende med 34 strafpoint. Trænerne mv. lykønskede med, de få, hvordan jeg havde det, det var et rigtig godt program. I terrænet er hun meget målrettet, hun har en løves hjerte, hun er fantastisk, fordi hun er virkeligt god til at springe, så jeg ser endda frem til søndag. 

Live resultater

Stævnets hjemmeside

Peter Flarup udtaler:

- Små kiks, men den er under 50, og det er jo andenhesten og det der er ike så stor forskel på dem, og som det ser ud i dag, så tror jeg, at jeg har valgt rigtigt.
Der kom et par små kiks undervejs i dag, fx udridningsparaden, hvor jeg havde lidt travl, men jeg er tilfreds.
I morgen tager jeg et par små spring med Twin Peaks, holder ham glad skridter ham lidt ud i vandet, ud i havet.
Jeg har gået banen, det er stort. Mange store spring. Man skal have kapacitet for at springe banen og det bliver utroligt svært at holde tiden og jeg kan heller ikke holde tiden på min. Det bliver rigtig svært.
Der er nogle spring - især den sidste kombination inden man kommer i mål - men heldigvis har man hele banen til at føle, hvordan hesten går og flyver den, så flyver den også gennem den kombination. Der er jo mange alternativer på banen.
Jeg håber på den går nul med en 8-10 tidsfejl, så er jeg tilfreds. England og Tyskland er stærke, men der er svært at sige, hvem der vinder.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen