Tre irske springryttere fejlfrie ved OL

03-08-2021 10:22

Annika Knudsen Lorentsen

OL i springning starter i dag, og vi har allieret os med professionel springrytter, Lars Bak Andersen, som kommer med kommentarer i løbet af konkurrencen. Vi følger danske Andreas Schou tæt, ligesom vi også vil komme med opdateringer om de andre ryttere og konkurrencen generelt

Copyright Ridehesten.com
Darragh Kenny ved vettjek. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

I alt er der 73 ekvipager til start i dagens individuelle konkurrence ved OL i Tokyo, hvor rytterne hver især kæmper for en plads i den individuelle finale. Vi har allieret os med to eksperter, som vil guide os igennem dagene med springning på OL-programmet. Den ene er banebygger, Bo Bak Andersen, som har givet os et indblik i banens udformning. Læs mere om det HER.

Den anden er Lars Bak Andersen, som er international springrytter, og han vil komme med kommentarer til dagens konkurrence, som vi løbende opdaterer omkring lidt længere nede på siden i denne nyed.

Danske Andreas Schou har startnummer 43. Se den fulde startliste, og følg med i live resultaterne HER.

Alt OL springning vises på DR - læs mere om hvordan det sendes HER.

Fakta
Sådan foregår den individuelle konkurrence

Ved OL i Tokyo, er der som normalt ryttere, der deltagere både som individuel og for hold, ligesom der er ryttere, der kun rider med i den individuelle konkurrence. 

OL i springning starter ud med den individuelle konkurrence, hvor der i dag rides for første gang. Her mødes 73 ekvipager, som alle har et håb om at kvalificere sig til den individuelle finale. Det er netop i den individuelle konkurrence, at der er dansk deltagelse, da Andreas Schou er den eneste danske springrytter til start i Tokyo. Den første runde i den individuelle konkurrence afholdes i dag og vises på DR2 fra kl. 12.10.

Individuel finale
Den individuelle finale afholdes i morgen kl. 12.00, dansk tid, og her mødes de 30 bedste ekvipager fra dagens konkurrence. 

Her nulstilles rytternes resultater fra tirsdagens konkurrence, og det betyder, at alle 30 ryttere rider på banen med 0 fejl. Den individuelle finale rides over en runde, med en eventuel omspringning ved lige placerede i forhold til antal fejl om medaljerne. I en eventuel omspringning vil startrækkefølgen blive lavet ud fra rytternes tid og fejl i hovedrunden. 

Fold up

SENESTE OPDATERING:

Læs opdateringer om resten af dagens konkurrence HER.

Kl. 13.09

Så har første heat af rytterne været på banen, og det betyder, at vi er ca. en tredjedel igennem dagens klasse. I alt har 26 ekvipager været igennem banen, og ud af dem har 8 redet fejlfrit. Det er i alt de 30 bedste fra dagens klasse, der går videre til den individuelle finale i morgen. Særligt de irske ryttere har virkelig haft succes, hvor alle tre har redet fejlfrit, mens japanerne har to fejlfrie ryttere, og en med 1 tidsfejl. 

Nu er der en mindre pause, inden andet heat går i gang, og det er her danske Andreas Schou kommer til start. 

Kl. 12.43

Inden længe kommer irske Cian O'Connor på banen, og han er også en af de ryttere, som Lars Bak Andersen har glædet sig til at se:

– Han kommer til start på Kilkenny, som kun er 9 år, og dermed er en af de yngste heste i startfeltet. Den sprang helt vildt godt ved opvarmningen i søndags, og det bliver spændende at se, hvordan den klarer opgaven. Den har ikke så meget erfaring, som nogle af de andre heste, men til gengæld har den en meget erfaren rytter i sadlen.

Lige nu er der allerede to irske ryttere, der har redet fejlfrit, for det har både Darragh Kenny og Bertram Allen gjort. Cian O'Connor har startnummer 25. 

Kl. 12.17

Første fejlfrie rytter på banen, blev japanske Daisuke Fukishima, som også var fint indenfor den fejlfrie tid, som er 89 sekunder.

Kl. 12.02

Første rytter har redet igennem banen, og dermed er OL i springning i gang. Selvom kl. er 19.00 i Tokyo, så er temperaturen fortsat høj, og netop nu er temperaturen 31 grader. Det var Ibrahim Hani Bisharat fra Jordan, som var første rytter, og han havde problemer ind i trekombinationen i starten af banen, hvorefter han valgte at trække sig. Læs mere om banebygger Bo Bak Andersens vurdering af banen HER.

Kl. 11.32

Lars Bak Andersen fremhæver, at hans tidligere hest, Quel Filou 13, med franske Mathieu Billot i sadlen, samt start nr. 8, irske Darragh Kenny i sadlen på Cartello, er nogle af de ekvipager, der er interessante for Andreas Schou at se, inden han selv begynder sin opvarmning:

– Det er nogle af de heste, som Andreas kan hente god inspiration fra, og som han kan nå at se, inden han selv skal i gang. Begge hestene minder lidt om Andreas' egen Darc De Lux, da de alle har en stor galop, og derfor kan han bruge dem til at bedømme hvor langt man kommer på afstandene, og hvordan banen skal rides.

Kl. 10.30

Om ca. halvanden time starter konkurrencen, og det er et stjernespækket startfelt, der er til start ved OL i springning, hvor der er mange interessante ekvipager at følge. I blandt de første 10 ekvipager, er der særligt en, som Lars Bak Andersen fremhæver som interessant:

– Personligt synes jeg selv, at det er startnummer 7 blandt de første ekvipager, der er virkelig spændende at følge. Det er franske Mathieu Billot, som kommer til start med min tidligere hest, Quel Filou, som jeg både har redet DM og nationsspringninger på. Jeg havde ham fra han var 8 år, og fire år frem, indtil Mathieu så ham ved Sunshine Tour tilbage i 2018, hvor han prøvede ham og derefter købte ham. 

Copyright Ridehesten.com
Franske Mathieu Billot og Lars Bak Andersens tidligere hest, Quel Filou. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 10.24

Vores ekspert Lars Bak Andersen er klar til at komme med gode input undervejs i dagens klasse, som starter kl. 12.00 dansk tid, og til en start fortæller han lidt om danske Andreas Schou, som skal ride midt i klassen:

– Han går helt sikkert efter en nulrunde, for det er jo de 30 bedste, der går videre til finalen i morgen, og jeg tror på, at alle der rider fejlfrit i dag, kommer med videre, ligesom de bedste med fejl har helt klart også en chance for at gå med videre. Nu har jeg jo fulgt Andreas gennem hele hans karriere, og han er uden tvivl Danmark bedste kort i forhold til at levere nulrunder, hvor han særligt det seneste år, har leveret den ene fejlfrie runde efter den anden. Jeg red selv på holdet med ham, ved nationsspringningen ved Sunshine Tour i efteråret, hvor han også red på Darc De Lux, og leverede to nulrunder. Darc har den kvalitet og forsigtighed, der skal til, og jeg tror på, at hvis alt det flasker sig, så kommer Andreas med videre til finalen.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc De Lux. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Fakta
Om Lars Bak Andersen
  • Professionel dansk springrytter
  • Bosat i Elmshorn i Tyskland
  • Driver sin egen salgs- og konkurrencestald
  • Søn af berider Vibeke Degn Andersen og banebygger og springtræner Bo Bak Andersen
  • Har tidligere blandt andet været ansat som rytter hos Stutteri Ask, hos Holstenerforundet og hos Sören von Rönne

Læs også

Svensk OL-guldhold hædret ved svensk sportsgalla

18-01-2022 16:03, af Annika Knudsen Lorentsen

Ved det svenske sportsgalla, som blev afholdt i går, blev det svenske OL-guldhold hædret med hele to priser, og det var dermed en historisk dag for svensk ridesport

Ridning ved OL er igen et diskussionsemne

15-01-2022 19:03, af Christine Krogh Frausing

Dyrevelfærdsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment Of Animals), har endnu en gang anmodet den Internationale Olympiske Komité om at ridning bliver taget af programmet ved OL

Ludger Beerbaum afviser anklager om mishandling

12-01-2022 15:13, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den tyske topspringrytter og tidligere OL-guldvinder Ludger Beerbaum er havnet i en sand skandale efter mediet RTL har offentliggjort video med anklager om, at han bruger barring i træningen. Ludger Beerbaum kalder materialet for forkert og æreskrænkende. FEI tager stor afstand til træningsmetoden fra videoen, og det tyske rideforbund er gået ind i sagen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Jørgen Hallundbæk er død

Opfinderen, iværksætteren, forretningsmanden og hestemanden, Jørgen Hallundbæk, som sammen med sin familie har begået sig i dansk og international hestesport, er død

Grand Galaxy Win er blevet kastreret

18-01-2022 10:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Charlotte Jorsts Grand Galaxy Win, som tidligere har konkurreret i Danmark under Severo Jurado Lopez og som er kåret i Dansk Varmblod, er blevet kastreret 

Helgstrands Lollipop tilbage under engelsk rytter

13-01-2022 18:25, af Thomas Bach Jensen

Marianne Helgstrands tidligere Grand Prix-hest Lollipop er solgt til England, hvor han ved stævnet i Vale View skal starte i denne weekend med sin nye rytter Leah Beckett

Katrinelund nytænker i salg af heste

15-01-2022 12:03, af Christine Krogh Frausing

Katrinelund har stor efterspørgsel fra udenlandske kunder, og da man som køber fra udlandet kan have svært ved at gennemskue om salgsvideoen er redigeret til sælgers fordel, har Katrinelund nu nytænkt en mere troværdig salgsprocess

Hingstekåringen 2022 i Herning bliver gennemført

14-01-2022 10:10, af Thomas Bach Jensen

På baggrund af udviklingen i covid-19-pandemien og de seneste, klare udmeldinger fra sundhedsmyndighederne og regeringen om åbning af messer og kulturarrangementer fra 1. februar forventer Dansk Varmblod at gennemføre Hingstekåringen 2022 i Herning helt som planlagt

Melissa Fobian: – Jeg valgte at gå all in

15-01-2022 15:17, af Christine Krogh Frausing

I Skævinge er Melissa vokset op på hendes forældres gård, hvorfra hendes ridekarriere startede. Siden er hun flyttet til Jylland, hvor hun forsøger at drive en forretning med køb, salg og ridning af heste. Hun købte sin første egen hest som 19 årig, og har siden hen langsomt bygget sin forretning op

To hingste indsynet til 35-dages prøve

13-01-2022 12:17, af Thomas Bach Jensen
Avl|

To 4-årige dressurhingste er i dag indsynet til Dansk Varmblods ekstraordinære 35-dages test på Tørring Ridecenter

Brand i hestelastbil

17-01-2022 06:35, af Christine Krogh Frausing

Hollandske Jessica Poelman, var i fredags på vej til stævne da hendes lastbil pludseligt satte i brand. Årsagen viste sig at være en anden end først antaget

Ridning ved OL er igen et diskussionsemne

15-01-2022 19:03, af Christine Krogh Frausing

Dyrevelfærdsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment Of Animals), har endnu en gang anmodet den Internationale Olympiske Komité om at ridning bliver taget af programmet ved OL

Dronningens erindringsmedalje til Christian Holm

18-01-2022 09:19, af Annika Knudsen Lorentsen

Christian Holm, som er eskadronchef i Gardehusarregimentets Hesteskadron, er blandt dem som har fået tildelt erindringsmedaljen i anledningen af Hendes Majestæt Dronning Magrethes 50-års regeringsjubilæum