To positive dopingprøver ved kåringen i Westfalen

04-03-2021 13:14

Forleden kom det frem at reservefløjhingsten Darling’s Dream var blevet testet positiv i dopingprøven ved hingstekåringen i Westfalen, og det viser sig nu at det også er tilfældet for hingsten Ferrari Superfast

Copyright Ridehesten.com

Andet år i træk med positive dopingprøver
Forleden udsendte Helgstrand Dressage en pressemeddelelse vedrørende hingsten Darling’s Dream e. Diamond Deluxe/Lissaro. Hingsten blev reservefløjhingst ved hingstekåringen i Westfalen i november 2020, hvorefter Helgstrand Dressage købte hingsten for 600.000 euro på auktion.

Darling’s Dream deltog ikke ved Helgstrands online hingsteshow, hvilket gav grundlag for rygter og for at komme dem i forkøbet, meldte hingstestationen ud, at de i januar havde modtaget det obligatoriske dopingprøvesvar på hingsten fra kåringsdagene i november. Her var Darling’s Dream testet positiv for præparater, der på auktions- og kåringstidspunktet var på FEI’s dopingliste, og at hingsten derfor - både på kåringstidspunktet og på auktionstidspunktet - var påvirket af forbudte substanser.

– Helgstrand Dressage kan som ansvarlig, værdidrevet virksomhed med avl, uddannelse og køb/salg af heste på højt niveau ikke fortsat leve med, at forbudte substanser optræder ved kåring og i omsætningen, fortalte CEO og stifter Andreas Helgstrand, og fortsatte: – Hingsten Darling’s Dream har ikke vist sit sande billede ved kåringen og den efterfølgende auktion. Vi kommer til at fastholde kravet om hestens returnering over for forbundet, respektive sælger, om nødvendigt ved de retslige skridt, som i øjeblikket er undervejs i Tyskland.

Ved kåringen i 2019 var Helgstrand Dressage i en lignende situation, da de sammen med Hanni Toosbuy Kasprzak havde købt den westfalske fløjhingst Dynamic Dream e.  Dream Boy/Sir Donnerhall I. Her blev hingsten testet positiv i dopingkontrol for rester af Flunixin/Finadyne, og det viste sig, at Dynamic Dream forud for kåringen var blevet behandlet for et mindre hudproblem, og det er den behandling, der har efterladt en rest af Flunixin.

Hingst fra samme stald var også positiv
I går udsendte det westfalske forbund en længere pressemeddelelse, hvor de offentliggjorde at også den kårede hingst Ferrari Superfast e. For Final/Lissaro van de Helle, var positiv i dopingkontrollen. Begge hingste var positiv for stofferne koffein og theophyllin, hvor sidstnævnte bruges i forbindelse med behandling af luftvejssygdomme. Både Darling’s Dream og  Ferrari Superfast var begge forberedt til kåringen af hingstestationen Rüscher-Konermann i Tyskland, hvor de var blev fodret med den samme kommercielt tilgængelige mash, som eftersigende skulle være grunden til de positive dopingprøver.

– Rüscher-Konermann træningsstald var samarbejdsvillige og meget interesseret i at afklare årsagerne til den positive dopingkontrol lige fra starten. B-prøverne, en foderanalyse samt blodprøver fra en kontrolgruppe (to andre heste fra deres gård) var klare beviser for, at stofferne er kommet ind i hestene via foderet. Da de positive resultater er et specielt tilfælde, er den yderligere procedure betydeligt mere kompliceret, end man oprindeligt troede. Det gør en forskel, om en hingst er blevet udsat for en bevidst lægemiddelbehandling indledt af udstilleren eller, som i det aktuelle tilfælde, på grund af foderforurening, skriver det westfalske forbund.

Ifølge forbundet var Helgstrand oprindeligt interesseret i at indgå en aftale omkring hingsten, men det lykkedes ikke.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner