Thilde Rude Hare vandt jysk mesterskab i middelsvær

05-12-2021 16:11

Annika Knudsen Lorentsen

Denne kolde decembersøndag bød på hele tre afgørelser i de jyske mesterskaber hos Sportsrideklubben Aalborg, hvor juniorrytter Thilde Rude Hare tog sejren i det sidste, som blev afviklet i middelsvær dressur

Copyright Ridehesten.com
Thilde Rude Hare. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

13 ekvipager var sammenlagt til start i Jysk Mesterskab 2021 på middelsvært niveau og afgørelsen blev særdeles tæt. Det var blot ca. 1,5 procent der adskilte de bedste ryttere, men sejren gik til en særdeles velridende juniorrytter. 

Her var det nemlig Thilde Rude Hare der med den 7-årige Zidan-DN e. Sezuan/ Blue Hors Future Cup (opdr. Jørn Damm og Jens Aage Nielsen) sikrede sig samlet 140,954 point og dermed den samlede sejr. I dagens MB3-finaleklasse red hun til 71,042 procent. 

Det var et særdeles sikkert program, som Thilde red i dag, hvor hun flere gange blev belønnet med 8-taller fra dommerne, og en enkelt gang gav en af dommerne endda 8,5 til den harmoniske ekvipage, som kun havde lidt problemer i den ene skridtpirouette, som trak lidt fra i deres score.

Copyright Ridehesten.com
Anne Sofie Aaen med Dr. Frankenstein. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blot få point bagefter sammenlagt blev det Anne Sofie Aaen, der med en dyr fejl i dagens klasse tabte sejren. I stedet for at ride opad midterlinjen i trav, kom hun nemlig til at ride opad den i galop, og det betød, at hun fik fratrukket nogle point i det samlede resultat. Den velgående Dr. Frankenstein e. Hirtentanz/ Latimer (opdr. Katharina Schultz-Falkenhain) blev ellers flot fremvist og sammen svorede de mange gange 7,5 og et enkelt 8-tal i løbet af programmet. 

På tredjepladsen samlet blev det Sanne Henningsen, der med Dandy Hit e. Dante Weltino/ Sandro Hit (opdr. Klaus Brueninghaus) opnåede sammenlagt 139,590 procent efter et superflot ridt i dagens klasse. 

Resultatet af mesterskabet. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing