Sverige er olympiske mestre i Tokyo

07-08-2021 11:52

Annika Knudsen Lorentsen

I dag er der finale for hold ved OL i springning, og vi har vores eksperter med, som gør os klogere på dagens konkurrence, som vi løbende opdaterer omkring i nyheden her

Copyright Ridehesten.com
McLain Ward fra USA. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

10 hold er til start i dagens finale, og vi har allieret os med vores eksperter, professionel springrytter Lars Bak Andersen og banebygger Bo Bak Andersen, som kommer med kommentarer til dagens finale. 

Bo Bak Andersen har allerede givet os et indblik i dagens bane, som er klassisk bygget, og som byder på en interessant slutning. Læs mere om det HER

Fakta
Sådan afholdes finalen

I holdfinalen nulstilles holdenes resultater, og derfor er det helt åbent, hvor de hold, der i kvalifikationen havde fået flest fejl, har mulighed for at ride med om medaljerne. 

Holdene rider i den rækkefølge, de har kvalificeret sig i. Det betyder, at det hold med færrest fejl fra dagens konkurrence, vil ride sidst i morgen. Når de to første ryttere fra hver nation har redet, vil der blive holdt en pause, og lavet en ny startrækkefølge ud fra den aktuelle placering, inden holdenes tredje og sidste mand, rider på banen. 

Det bliver det hold med færrest fejl, der vinder titlen som olympiske mestre. Såfremt der er flere hold med samme antal fejl, som er placeret i medaljerækken, vil der afholdes en omspringning, for at afgøre hvilke lande, der endeligt kan hænge medaljerne om halsen. 

Fold up

– Det er helt sikkert Sverige der skal vinde nu, det har de virkelig fortjent [Lars Bak Andersen]

 

SENESTE OPDATERING

Kl. 14.16

Medaljetagerne bliver altså følgende:

Guld: Sverige

Sølv: USA

Bronze: Belgien

Kl. 14.05

Fuldstændig vanvittig omspringning. Alle seks ryttere fejlfrit igennem, og Peder Fredricson red sidst, og leverede det hurtigste ridt, og dermed var guldet sikret for det Svenske hold, som uden tvivl har præsteret bedst ved dette OL.

Kl. 13.46

– Det bliver vanvittigt spændende at se, når alle tre ryttere fra hver nation skal ride, og de kan alle sammen ride stærkt, så det er lidt ligesom en straffesparkskonkurrence i fodbold. Det er det sidste held, der afgør, hvilket hold der vinder, understreger vores ekspert, Lars Bak Andersen.

Vi følger omspringningen, og opdaterer med resultatet, så snart det er afgjort.

Kl. 13.42

Snart skal Sverige og USA ud i en medaljekamp om guld og bronze, som afgøres i en omspringning. 

– Det er helt sikkert Sverige der skal vinde nu, det har de virkelig fortjent. Det var et uheldigt nedslag på den sidste for Peder Fredricson. Som naboland, så holder vi selvfølgelig med Sverige, og også set på de stabile resultater de har leveret. Amerikanerne er også kendt for at ride hurtigt, men vi så svenskernes omspringning i den individuelle konkurrence, og de er virkelig gode, fortæller vores ekspert Lars Bak Andersen.

Kl. 13.38

Penelope Leprevost udgår af klassen, og dermed mister Frankrig deres medalje. Omspringningen om guld og sølv bliver mellem Sverige og USA, mens det bliver Belgien, der tager bronze.

Kl. 13.36

Peder Fredricson og All In flot sikker igennem banen, lige indtil sidste forhindring, hvor bommen faldt. Dermed er USA og Sverige ligeplaceret med 8 fejl, og dermed er vi sikker på en omspringning om medaljerne. Om det bliver og guld eller sølv, eller om sølv eller bronze afhænger af franske Penelope Leprevosts præstation.

Kl. 13.34

McLain Ward fra USA har netop redet med 4 fejl, og dermed er USA sikker på en medalje, nu hvor der kun mangler to ryttere på banen. 

Kl. 13.30

Belgiske Gregory Whatelet har netop redet med 8 fejl, og dermed ender Belgien samlet med 12 fejl. Der mangler tre nationer, og hvis alle disse rider fejlfrit, er der ikke medalje til Belgien, som dog kan håbe på, at de andre ryttere også laver fejl.

Kl. 13.25

Tyske Daniel Deusser fik problemer ind i trekombinationen, og derefter valgte han at opgive, og dermed er Tyskland ude af holdkonkurrencen.

Kl. 13.17

England har trukket sin sidste rytter, den individuelle guldvinder, Ben Maher.

Kl. 13.16

Så er vi i gang med de sidste ryttere fra hver nation, og det er måske allerede her, det bliver afgjort hvem der tager medaljerne. Såfremt, der er ligeplacerede om medaljerne, rides der en omspringning.

Kl. 12.50

Så har de første to ryttere fra hver nation været på banen. Svenske Malin Baryard-Johnsson var den sidste af dem, og hun red med et nedslag, og dermed ser den foreløbige stilling sådan her ud:

  • Frankrig - 2 fejl
  • Sverige - 4 fejl
  • USA - 4 fejl
  • Belgien - 4 fejl

Kl. 12.40

Frankrigs anden rytter rider også med 1 tidsfejl, og dermed har Frankrig efter deres to første ryttere blot 2 fejl. Anden rytter var Mathieu Billot i sadlen på Quel Filou. 

Kl. 12.31

Hollandske Harrie Smolders har netop redet fejlfrit, og det er hans første ridt her ved OL, hvor han ellers har været reserve. 

Kl. 12.27

Hold nu op, hvor er svenskerne gode, og nu har Henrik von Eckermann netop leveret sin 5 nulrunde ved dette OL, og dermed har Sverige lagt sig i front sammen med USA i holdkonkurrencen. Alle nationers første rytter har været på banen. 

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson fra Sverige. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 12.16

Laura Kraut fra USA er netop kommet fejlfrit i mål, og dermed har USA et supergodt udgangspunkt.

Kl. 12.13

Frankrig er kommet fint fra start, da deres første rytter netop har gennemført banen med 1 tidsfejl. Det var nemlig Simon Delestre i sadlen på Berlux Z. 

Kl. 12.11

Det er tydeligvis en krævende bane, og måske er hestene også ved at være lidt trætte, for der er mange fejl til de første ekvipager på banen.

Kl. 12.02

Så er første rytter gennem banen, her var det argentinske Fabian Sejanes, som i alt fik 14 fejl.

Kl. 11.52

Lars Bak Andersen har udnævnt de tre lande, som han tror, tager medaljer i dag. Det kan du læse mere om her. Derudover har han også fortalt os lidt om flere af finaleholdene:

– Sverige har været virkeligt godt ridende, og de ser meget stærke ud. Vi håber, at de fortsætter stimen, alle tre så godt ud i går, og hestene virker i rigtig godt form. Alt kan dog ske, for da alle hold kommer til finalen med nul fejl, så er der mange hold, der har en chance for at vinde medalje, fortæller Lars, og fortsætter: 

– Tyskland havde taktikken hjemmefra med at Maurice Tebbel ikke skulle ride individuelt, så hans hest var frisk til holdkonkurrencen, så Tyskland er helt sikkert også en mulig medaljetager. Det samme gælder Belgien, som har et stærkt hold med rutinerede ryttere. Storbritannien, Schweiz og USA er helt klart også gode bud på medaljetagere, og i bund og grund kan alle dagens ti hold tage medalje. Jeg tror dog kun, at medaljetagerne bliver fundet blandt de ni af holdene, for Argentina skal virkelig kæmpe for det, hvis de vil have en medalje med hjem. Det er altså helt åbent. 

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann fra Sverige. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Fakta
Bliv klogere på vores eksperter

Vi har under OL allieret os med en række eksperter, som har hjulpet os med at give jer en endnu bedre dækning af OL i Tokyo, hvor der både har været dressur, military og nu springning på programmet. 

Læs mere om vores eksperter HER

Copyright Ridehesten.com
Jessica Springsteen fra USA. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen